• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tek bağımlılıkları vatan

Tek bağımlılıkları vatan
Kurulduğu günden beri gençlere yönelik bağımlılık konusunda verdiği mücadeleyle adından söz ettiren ve bir çok genci madde bağımlılığından kurtaran...

Kurulduğu günden beri gençlere yönelik bağımlılık konusunda verdiği mücadeleyle adından söz ettiren ve bir çok genci madde bağımlılığından kurtaran Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği, yeni dönemde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dernek, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası milli mücadeleye ve demokrasiye sahip çıkma adına "Milletin gençliği Cumhuriyete sahip çıkıyor, her türlü bağımlılığa hayır, tek bağımlılık vatan olsun" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Tarihi Bedesten'de düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve öğrenciler katıldı.

"Tek bağımlılıkları vatan"

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, 15 Temmuz'da yaşananlardan sonra gençliğin ne kadar önemli olduğunu, gençlerdeki vatan sevgisi, millet sevgisinin, cumhuriyete sahip çıkma duygusunun ne kadar önemli olması gerektiğini bir kez daha vurgulamak adına bu etkinliği düzenlediklerini açıkladı. Gençlerle birlikte slogan belirlerken çok duygulandıklarını ifade eden Atman, "Sloganımızı "Milletin gençliği Cumhuriyete sahip çıkıyor, her türlü bağımlılığa hayır diyor. Latife bu ya tek bağımlılığımız vatan olsun. Ama her türlü bağımlılığa karşıyız. Çünkü bağımlılık çok ciddi bir hastalıktır. Şakası yok, tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Dünyanın olduğu gibi ülkemizin de çok büyük bir sorunu. Bağımlılık ciddi bir hastalık, hiç hafife alınacak bir durum değil" dedi.

"Her şey merakla başlıyor"

Kişinin başta meraktan bağımlılık yapıcı maddeleri kullanmaya başladığını kaydeden Atman, "Ne yazık ki o ilk heves beyni esir alıyor. Ondan sonra o maddeyi almadan duramıyorsunuz. Ailede, çevrede çok etkili. Hedef kitle gençlerdir. Gelecekte pişman olmamak için şimdiden şapkanızı önünüze koyun ve düşünün. Bu etkinliğimiz ve bundan sonraki yapacak olduğumuz etkinlikler; ülkemiz ve milletimiz üzerine çökmeye çalışan karanlık günlerde, yüreklerindeki hak ve hakkaniyet duygusu ile; Demokrasisine sahip çıkan, darbeye hayır! diyen bir milletin evlatları, gençleri olarak; son nefesimize kadar demokrasimize sahip çıkacağımızın sembolü olacaktır. Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; gençler dik durdukça bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecekler. Unutmayın! Bağımlılıkla mücadele toplumun her kesiminin dahil olması gereken multisektörel bir çabayı gerektirir ve bir ülke için "Milli Mücadele" unsurlarından olmalıdır" diye konuştu.

Uzm. Dr. Ümit Atman sunum yaparken, öğrenciler de müzik yaparak eşlik etti. Polinas Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, "Fidanlar Ölmesin" oyunuyla madde bağımlılığına dikkat çekti.

Tek bağımlılıkları vatan

Tek bağımlılıkları vatan

Tek bağımlılıkları vatan

Tek bağımlılıkları vatan

Tek bağımlılıkları vatan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim