• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

TEİAŞ'tan alonjlu cevap

TEİAŞ'tan alonjlu cevap
Cüneyt Arkın'a olan benzerliği ve köyün kalesini koruması nedeniyle yöre halkı tarafından Fatih'in Fedaisi Kara Murat'a benzetilen Cengiz Nişancı, Türkiye...

Cüneyt Arkın'a olan benzerliği ve köyün kalesini koruması nedeniyle yöre halkı tarafından Fatih'in Fedaisi Kara Murat'a benzetilen Cengiz Nişancı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile mücadelesine devam ediyor.

Artvin'in Sümbüllü (Sinkot) köyünde bulunan kalenin elektrik direkleri nedeni ile zarar gördüğünü savunan Nişancı, konuya ilişkin TEİAŞ Bölge ve Genel Müdürlüğü'ne dosya gönderdi. Bunun üzerine kurumun Nişancı'ya küçük bir kağıt parçası ekleyerek alonjlu cevap vermesi şaşırttı.

Nişancı yaptığı açıklamada tepkisini dile getirirken, şunları kaydetti: "Biz meydana gelen heyelandan sonra orada çalışma yaparak durumu tespit ettik, fotoğrafladık, bir mühendisle bu eğimin yüzde 25 değil, yüzde 85 olduğunu tespit ederek TEİAŞ Bölge ve Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. Biz bu amaçla hazırladığımız dosyalarımızı bilgilendirme amaçlı TEİAŞ Bölge ve TEİAŞ Genel Müdürlüğü'ne gönderdik. Amacımız tehlikeden kendilerini de yazı ve fotoğraflarla bilgilendirmekti. Ancak Trabzon bölgeden gelen dosya bize iade edildi. Son derece ciddiyetsiz bir şekilde alonj üzerine yazılmış bir notla dosya geri gönderildi. TEİAŞ büyük bir devlet kurumudur. Bizim kurumumuzdur. Ama bu şekilde bir alonj üzerine yazılmış not ile gönderilmesi kurumun ciddiyetine uymamıştır."

ALTERNATİF YERLERDEN HAT GEÇİRİLSİN

Nişancı, köylerini, ormanlarını ve kalelerini korumak için çalışmaya devam edeceklerini bildirirken yetkilere alternatif hat yerlerinin zararsız olduğunu ve hatların oradan geçirilmesi gerektiğini belirtti. Nişancı, şu ifadeleri kullandı: "Biz burada taş ve toprak heyelanı, radyasyona karşı, çığa karşı hatlar nedeniyle yıldırım düşmesi sonucu ormanda çıkacak yangına karşı tehlike altında kalacağız. Alternatif yerler vardır. Artvin Borçka karayolu üzerinde böyle bir yer var. Kendileri için de bizim içinde uygundur. Zaten daha önce bu hatların oradan geçirilmesini kabul etmeyenler, şimdi yeni hatları oradan geçirme çalışmalarını başlamışlardır. Biz Sümbüllü köyü olarak bu hatların köye zarar vermeden geçmesini istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok."

TEİAŞ'tan alonjlu cevap

TEİAŞ'tan alonjlu cevap

TEİAŞ'tan alonjlu cevap

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim