• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

TEİAŞ eski Genel Müdürü Kemal Yıldır bakan müşaviri oldu

TEİAŞ eski Genel Müdürü Kemal Yıldır bakan müşaviri oldu
Türkiye'de nisan ayında yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle istifa eden TEİAŞ eski Genel Müdürlüğü Kemal Yıldır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bakanlık müşavirliğine atandı.

Başbakan Yardımcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, Ekonomi, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ile Maliye bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ekonomi Bakanlığında açık bulunan bakanlık müşavirliğine Süleyman Erdoğan atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında bakanlık müşavirliğine Kemal Yıldır atanırken, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Sait Özdil başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sinop İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları ile Trabzon İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, başka bir göreve atanmak görevlerinden alındı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdür Yardımcılığına Önder Göçmen, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet Metin, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcılığına İlhan Polat atandı. Kalkınma Bakanlığı Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne Ahmet Alper Eğe getirildi. Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp Maliye Bakanlığı vergi müfettişliğine atanırken, boşalan Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığına ise vergi müfettişi Ahmet Çelik getirildi. Başbakan Yardımcılığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünde açıkta bulunan Vakıflar Meclisi Üyeliğine Ahmet Temizkök, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünde boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine (Hazine) Ömer Cihan atandı. Yine aynı kuruma bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi (Hazine) Emin Darıcı ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Mustafa Özben başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşavirliğine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, açık bulunan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne de Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Tacettin Güneş, getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, açık bulunan İş Müfettişliğine Cengiz Aydemir atandı. Yine aynı bakanlığa bağlı Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yıldırım başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken ondan boşalacak yere Cafer Uzunkaya tayin edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Ersan Ulusan, Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Mehmet İshak, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Yrd. Doç. Dr. Abdullah Damar, Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Kasım Barman atandı. Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı ise başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliğine Mustafa Okur ve Hülya Ersoy getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcılığına Mustafa Murat Şeker atandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuşoğlu başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken ondan boşalacak yere İsmail Hakkı Murtazaoğlu tayin edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim