• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Tecrübe Konuşuyor Malatya’da

Tecrübe Konuşuyor Malatya’da
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında alanlarında tanınmış, tecrübe sahibi isimler gençlerle bir araya gelerek bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor.

Projenin Malatya ayağında eski milli kaleci ve spor yorumcusu Rüştü Reçber ile spor yazarı ve spikeri Ersin Düzen, Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir söyleşi gerçekleştirdi. Daha önce panele katılacağı açıklanan ünlü spor programcısı Ertem Şener, çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle söyleşiye katılamadı. TRT 1'de yayınlanan Stadyum programının hazırlayıcısı ve sunucusu olan Ersin Düzen'in moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye yaklaşık 800 civarında öğrenci, sporcu, öğretmen, futbolseverler ile TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Sadi Fındıklı, ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir ve ASGD Başkanı Akif Çelik katıldı.

ELAZIĞSPOR - YENİ MALATYASPOR MAÇINA GÖNDERME

Söyleşinin açılışında kürsüye çıkan Ersin Düzen, Rüştü Rençber'i sahneye davet ettikten sonra hafta sonu oynanan Vartaş Elazığspor - Alima Yeni Malatyaspor derbisine atıfta bulunarak, Yeni Malatyaspor'u tebrik etti. Rüştü Rençber'in hayatının anlatıldığı video söyleşiye katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Malatyalı gençler zaman zaman sorularıyla milli eldiveni terletirken, Ersin Düzen 80'li yıllarda Malatyaspor'un Süper Lig'de birçok ilki başardığını ve kendisinin de 5 yıl Elazığ'da kaldığı dönem Malatya'ya sık sık gelip gittiğini söyledi. Yeni Malatya'nın bu yıl play off oynayabileceğini belirten Ersin Düzen sarı-kırmızılı takımın son haftalardaki başarılı çıkışını takdir ettiğini belirtti.

RÜŞTÜ: "GÖNLÜMDEKİ TAKIM BARCELONA"

Gençlere en büyük tavsiyesinin hayallerinin peşinden gitmeleri olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Rüştü Rençber ise gönlündeki takımın Barcelona olduğunu ve burada da oynamayı başardığını ifade etti. Bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan birinin şampiyon olacağını düşündüğünü belirten Rençber, 2002 Dünya Kupası'nda yarı finalde Brezilya'ya elenmelerini en kötü anısı olarak anlattı. Türkiye'nin Dünya 3.'sü olduğu şampiyonanın ardından Arsenal ve M. United ile ön protokol imzaladığını aktaran Rençber, Barcelona için yarım sezon daha beklediğini ifade etti.

"O KART TÜM HAKEM CAMİASINA SAYGISIZLIK"

Son günlerin gündemdeki en sıcak tartışmasına da değinen ikili, sorular üzerine Trabzonspor'lu Salih'in Galatasaray maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesini yorumladı. Rüştü, "Salih'in böyle bir şey yapmaya hakkı yok, o kartı tüm hakem camiasına saygısızlık olarak yorumluyorum. Burada suçu Deniz Ateş Bitnel'e yıkarak olayı çözemeyiz. Sistemi yargılamamız lazım" dedi.

Fatih Terim'in Euro 2016'ya hangi kalecileri götürmesi gerektiği yönündeki bir soruya, "Volkan Demirel, Volkan Babacan, Tolga Zengin ve Onur Kıvrak" diye yanıt veren Rençber, Volkan Demirel'in milli maçta kaleyi terk edip gitmesinin hatırlatılıp, kendisinin benzer bir durumda ne yapacağı sorusu üzerine, "Hiç kimsenin milli futbolcuya milli maçta küfür etme hakkı yok. Ama ben olsaydım stadı terk etmez maça çıkardım" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren panel, gençlerin iki ünlü isimle çektirdiği fotoğraflarla son buldu.

Tecrübe Konuşuyor Malatya’da

Tecrübe Konuşuyor Malatya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim