• BIST 9682.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit:

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit:
Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, önümüzdeki günlerde kullanılacak olan çipli kimlik kartlarının, muhtarları büyük sıkıntıdan kurtaracağını...

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, önümüzdeki günlerde kullanılacak olan çipli kimlik kartlarının, muhtarları büyük sıkıntıdan kurtaracağını ifade ederek, "Çipli kimlik kartlarının kayıp olması halinde muhtarlardan Nüfus Cüzdan Kayıp ve Talep Belgesi alınma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu durum ise hem vatandaşları hem de muhtarları büyük bir sıkıntıdan kurtaracak" dedi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları projesi için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla sona gelindi. Kimlik kartları gelecek ay pilot il Kırıkkale'de dağıtılmaya başlanacak. Kimlik kartlarının yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor. Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, önümüzdeki günlerde kullanılacak olan çipli kimlik kartlarının kayıp olması halinde muhtarlardan Nüfus Cüzdan Kayıp ve Talep Belgesi alınma zorunluluğunun ortadan kalkacağını, bu durumun ise hem vatandaşları hem de muhtarları büyük bir sıkıntıdan kurtaracağını söyledi.

Çipli nüfus cüzdanları ile bazı sorunların ortadan kalkacağını ifade eden Yiğit, mevcut nüfus cüzdanının kayıp olması halinde vatandaşların muhtardan, Nüfus Cüzdan Kayıp Talep Belgesi aldığını, yeni kimlikler ile artık bu işlemin yapılmayacağını kaydetti. Yiğit, "Özellikle nüfusu kalabalık olan mahallelerde, muhtarın mahalle sakininin tamamını tanıma imkanı yoktur. Bu nedenle başkasının resmi yapıştırılarak muhtardan Nüfus Cüzdanı Kayıp Talep Belgesi alanlar olduğu gibi yanlış adres beyanı ile Kayıp Talep Belgesi alanlar da oluyordu. Nüfus Müdürlüğü muhtarın beyanını esas aldığı için sonradan çıkan sorunlardan muhtar sorumlu oluyordu. Birçok muhtarımız bu konuda mahkemelere gidip gelmektedir. Çipli kimliklerde ise parmak izi uygulaması olduğu için kişi, kimlik kartını kaybettiği zaman muhtara gelmeden nüfus müdürlüğüne giderek kimlik kartını alabilecekler" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim