• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Tecavüzcüsü karakoldan kaçtı

Antalya'da 12 yaşındaki S.G.'yi kaçırıp 3 gün tecavüz eden 25 yaşındaki akrabası H.G. yakalandıktan sonra sigara içme bahanesi ile karakoldan kaçtı. H.G.'nin aynı zamanda cezaevi firarisi olduğu ve arandığı ortaya çıktı.
Ailesiyle Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki S.G. ekmek almak için evden çıktı, ancak bir daha geri dönmedi. İddiaya göre, 3 gün boyunca kızından haberalamayan anne L.G., arkadaşlarından S.G.’nin babasının dayısının öz oğlu H.G. (25) tarafından bir arabaya bindirilerek götürüldüğünü öğrendi.Bunun üzerine H.G.’nin kullandığı aracı oturdukları mahallede aramaya başlayan anne L.G., otomobili H.G.’nin İzmir Ödemiş’ten arkadaşı olan A.A.’nın evinin önüne park edilmiş ve üzerine de branda çekilmiş halde buldu. Kızını kaçıran akrabalarını ve evin sahibini balkonda sigara içerken gören L.G., Hal Polis Merkezi’ne başvurdu. L.G. kızını kaçıranlar hakkında şikâyetçi olurken polis, söz konusu eve sabaha karşı baskın yaptı. Şüpheliler ve 12 yaşındaki S.G., Hal Polis Merkezi’ne getirildi.
 
‘BAŞLIK PARASI İSTEDİLER’ 
 
S.G. tutulduğu evde tecavüze uğradığını anlatırken, polis, tecavüz şüphelisi H.G. ve ev sahibi A.A.’nın ilk ifadelerini almaya başladı. Bu sırada sigara içmek istediğini söyleyen H.G. yanındaki polis memuru ile birlikte polis merkezinin önüne çıktı. Sigarasını yaktıktan hemen sonra kendisine nezaret eden polis memurunun bir anlık dalgınlığından yararlanan H.G. koşarak kaçtı.H.G.’nin bulunması için çalışma başlatıldı.
 
H.G.’nin ilk ifadesinde, “Kızı benim yanıma ailesi gönderdi. Benden de 50 bin lira başlık parası istediler. Bu para ödenmeyince beni polise ihbar ettiler” diye savunma yaptığı, kendisine yataklık yapan arkadaşının da bu ifadeyi doğrulayarak serbest kaldığı öğrenildi. Ayrıca H.G.’nin İzmir Ödemiş Yarı Açık Cezaevi’nden firar ettiği ve arandığı belirtildi. Bu arada kaçırıldığında çok korktuğunu söyleyen S.G. ise “Akrabamız H.G. yanıma geldi ve ‘Arabayla gezelim’ dedi. Şüphelenmedim. Beni bilmediğim bir eve zorla götürdü. Kaçırıldığım günün öğleni de tecavüze uğradım” diye konuştuğu öğrenildi.
 
İĞRENÇLİK SÜRECEKTİ 
 
Anne L.G., “Kızımı kaçırıp eve kapatmışlar. Kaçırıldığı gün de tecavüze uğramış. Ben arabayı bulmasaydım belki de bu iğrenç olay devam edecekti. Ben bunlarla uğraşırken polis, bir marketten peynir, zeytin çaldığım gerekçesiyle ifademi almaya başladı. Tecavüzcüye yataklık yapan ise serbest” dedi.
 
ANNE HIRSIZLIKTAN ARANIYORMUŞ 
 
Avukat Özgür Özkan şu bilgileri verdi:
“Tecavüz şüphelisinin polis merkezinden kaçmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Sorumlu polisin ifadesi alınıyor. Fakat ev sahibinin hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını anlayamadık. Sürece itiraz edeceğiz. Ayrıca şüphelilerin evini bulan ve polise ihbar eden annenin birkaç gün önce bir marketten zeytin peynir çalmak suçlamasıyla arandığı ortaya çıktı. Market sahibi şikâyetçi olmadı. Şu anki asıl mesele şüphelinin yakalanması.”
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim