• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Tecavüz İftirası Hayatını Kararttı! 1 Yıl Hapis Yattı, Sevdiğini Kaybetti

Tecavüz İftirası Hayatını Kararttı! 1 Yıl Hapis Yattı, Sevdiğini Kaybetti
Giresun'da 2012 yılında yaşanan bir tecavüz olayında tutuklanan Adem Efe, 1 yıl 9 gün suçsuz yere hapis yattı. İftira yüzünden hayatı kararan genç, sevdiği kızı da kaybetti.

Giresun'un Güce ilçesinde 2012 yılında yaşanan bir tecavüz olayında tutuklanan Adem Efe, 1 yıl 9 gün suçsuz yere hapis yattığını belirterek, tecavüze uğrayan B.Y.'nin 2 yıl sonra gerçek tecavüzcüyü itiraf ettiğini söyledi. Efe, kendisine iftira atan genç kızın da yargılanmasını istedi.

SUÇSUZ YERE 1 YIL 9 GÜN HAPİS YATTI

Suçsuz yere 1 yıl 9 gün cezaevinde yattığını belirten Adem Efe, kendisinin suçsuz yere 30 yılla yargılandığını fakat iftira atanların ve gerçek tecavüzcünün ise ceza almadığını söyledi. Olayın olduğu yıl Trabzon'da inşaatlarda çalıştığını ve olayı ifade vermek üzere geldiği karakolda öğrendiğini belirten Efe, "Ben Trabzon'daydım, o olayı da karakolda duydum. O sene köyde bile yoktum. Telefon ettiler bana karakoldan, bende karakola gittim ve gittiğimde öğrendim böyle bir suçtan ifade vermeye geldiğimi. Bende her türlü tahlili istedim ama onu bile almadılar. Tecavüzün yaşandığı eve girmenin mümkün olmadığı keşif raporlarında da görüldü ve mahkeme benim beraatıma karar verdi" dedi.

"BEN KENDİMİ AKLADIM, KIZ ONDAN SONRA İTİRAF ETTİ"

"1 yıl 9 gün cezaevinde yattım. Ben dışarı çıktıktan sonra kız da gerçeği itiraf etti" diyen Efe, "Bende bunları mahkemeye verdim, mahkemeye verdikten sonra ise kız konuşmaya başladı. Ben de kıza sadece tazminat davası açabildim, daha önce açmış olduğumuz davada ise istediğimiz sonucu alamadık ve hiçbirisi ceza almadı. Bu beni vicdanen aşırı şekilde rahatsız ediyor. Herkes yaptığı suçun bedelini çekmeliydi, yok yere iftira attılarsa bunun da bir bedeli olmalı. Mahkeme kıza 6 ay ceza verdi ama yaşının tutmamasında, sicilinin temiz olmasında kız cezadan kurtuldu. Diğer şahıstan şikayetçi oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama bunlar benim şikayetim dolayısıyla oldu. Yoksa böyle bir ağır suçu benim üstüme yıkmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

"MADDİ VE MANEVİ OLARAK YIPRANDIK"

Suçsuz yere cezaevinde yattığını ve bu yüzden maddi ve manevi olarak yıprandığını vurgulayan Efe, "O sene fındık toplayamadık, bir sene bahçemiz geri gitti, temizleyemedik. Annem ve babam yaşlı. Onlar da ilgilenemedi, fındık zayi oldu. İçeri girdiğimde kendi masrafım da oldu 60-70 bin TL'ye yakın. Beraat edip dışarı çıktığımda insanlar biraz yanaştı ama belli bir kesim, beni tanıyanlar samimiyeti kurdu. Tamamen insanlarla diyalog içine giremiyorum. Hayatım boyunca da bu ezikliği yaşamak zorundayım, insanların yanında ezik kalıyorum" şeklinde konuştu.

İFTİRA İLE BİRLİKTE SEVDİĞİ KIZI DA KAYBETTİ

"Evlilik planım her zaman vardı, bu olaydan öncede hayatımda biri vardı fakat şu anda evlenmemiz de imkansız gibi. Çünkü böyle bir suçtan içeride yatmış bir adama kız vermezler" diyen Efe, "O zamanlar kız arkadaşım vardı, bu olaydan sonra hayatımda kimse olmadı. O da hapisten çıktığımda evlenmişti. Milletin zevkine cezaevinde yattım. İnsanoğlunun kaldıramayacak olduğu bir suç. Zevk için insan cezaevinde yatmaz ama ben kızın veya oğlanın zevkine yattım. Aşırı stresten hasta oldum. Beni 25 yıl ile 30 yıl arasında yargılıyorlardı, kıza verdikleri 6 ay ceza. Bu bir suçsa ve ben suçsuz yere yatıp beni ne kadar ceza ile yargılıyorlarsa kızın da aynı şekilde yargılanmasını istiyorum. Annesinin, babasının da bilinçli şekilde bu iftirayı attığı için onların da aynı şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

KIZI TECAVÜZE UĞRAYAN BABA: MAHKEME ASIL TECAVÜZCÜYÜ SERBEST BIRAKTI

Tecavüze uğrayan B.Y.'nin babası Ercan Y. ise geçmişte yaptığı açıklamada, "Kızım iki yıl önce eşimin akrabası H.G. tarafından bıçak zoruyla tecavüze uğramış. Daha sonrada hiç suçu olmayan Adem Efe'nın ismi verilerek tutuklanmıştı. 1 yıl hapis cezası çekti. Ancak ben asıl tecavüzcünün ise eşimin akrabası olan H.G. olduğunu öğrendim. Kızımda tehditten dolayı korktuğu için başkasının ismini verdiğini söyledi. Suç duyurusunda bulunduk. Fakat mahkeme iftira atılanı 2 yıl tutuklarken, asıl suçluyu ise delil yetersizliğinden serbest bıraktı" demişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim