• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Tecavüz etti ilk duruşmada tahliye oldu

15 yaşındaki B.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan genç ilk duruşmada tahliye oldu.
TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
 
Diyarbakır'da geçen Mayıs ayında, Nevruz Parkı'na park etmiş bir aracın içinde, uygunsuz durumda kişilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden polis ekipleri, İ.T. adlı kişiyi, B.Ç, adlı kızla araç içinde cinsel ilişkiye girerken yakaladı. B.Ç.'nin şikayetçi olmaması nedeniyle İ.T. hakkında 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan takipsizlik kararı verilirken; kız başından geçen olayları Çocuk Şube Müdürlüğü'nde polisine anlattı.
 
ÖLÜM TEHDİDİYLE ZİNCİRLEME TECAVÜZ
 
Diyarbakır'da bulunan Kız Yetiştirme Yurdu'nda kaldığını belirten B.Ç., olay tarihinde arkadaşı F. ile birlikte yurttan kaçtıklarını söyledi. Kaçtıktan sonra F.'nin 15 yaşındaki erkek arkadaşı Ş.'nin evine gittiklerini belirten B.Ç., "Bir süre o evde kaldık. Bu süre içinde bir kez Ş., beni Çınar İlçesi yoluna götürerek zorla cinsel ilişkiye girdi. Bu olaydan sonra yakalanarak yurda teslim edildim. Ancak daha sonra kaçarak yeniden Ş.'nin evinde kalmaya başladım. Bir gün Ş.'nin arkadaşı Ş.D., eve gelerek benimle ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince Ş., beni korkutarak ölümle tehdit etti. Ben de korkup endişeye kapılarak sesimi çıkaramadım. Bu şekilde Ş.D. rızam dışında 6-7 kez benimle ilişkiye girdi" dedi.
 
25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
 
15 yaşındaki kızın şikayetçi olması üzerine, olay polis tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi. Tecavüz olayı ile ilgili soruşturma başlatan Savcılık, B.Ç.'nin evinde kaldığı Ş.'nin dosyasını 18 yaşındaki küçük olduğu için ayrı yürütürken, Ş.D. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ş.D.'nin, B.Ç. ile 6-7 kez rızası dışında, ölüm tehdidiyle ilişkiye girdiği gerekçesiyle 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 
SANIK TAHLİYE EDİLDİ
 
İddianamenin kabul edilmesinin ardından Ş.D.'nin yargılanmasına Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ifadesi alınan sanık Ş.D., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Sadece bana küfür ettiği için, iyilik olsun diye tokat attım. Ancak onunla cinsel ilişkide bulunmadım. Zaten kendisini 2-3 kez görmüşlüğüm var" diye konuştu. Avukat savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ş.D.'nin kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı mağdurun adresinin tespit edilmesi ve eksiklerin tamamlanması için erteledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim