• BIST 9530.47
  • Altın 2476.256
  • Dolar 32.4888
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Tdb Akademisi’nin İlk Bilimsel Toplantısı

Tdb Akademisi’nin İlk Bilimsel Toplantısı
Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Akademisinin ilk bilimsel toplantısı Adana'da gerçekleşti.

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Akademisinin ilk bilimsel toplantısı Adana'da gerçekleşti.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, etkinlikte yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığı konularında meslektaşlarının her türlü teknolojik gelişmelerden haberdar olmalarını, düzenledikleri bilimsel toplantılarla dişhekimlerinin bilgilerini güncel tutma hedefinde olduklarını söyledi. Güler, "Biz Adana Diş Hekimleri Odası olarak kendi bünyemizde belli bir düzende bilimsel toplantılarımızı yapıyoruz. Türk Diş Hekimleri Birliğimiz bu toplantıları bir adım daha ileri götürerek Türk Diş Hekimleri Birliği Akademisini kurdu. İlk toplantıyı da Adana'da gerçekleştiriyoruz. Bu akademinin amacı sürekli dişhekimliği eğitimini belli bir düzende ve plan dahilinde yürütmektir. Bu işi tüm dünyada meslek örgütleri yapıyor. Mezuniyet sonrası eğitim, meslek örgütlerinin işidir. Bilimsel toplantı ve sosyal etkinliklerimizi yoğun ve ciddi bir şekilde yapıyoruz. TDB'de toplantı sayısını kredilendiren odaların başında geliyoruz. Dişhekimleri olarak biz kendimizi eğitiyoruz. Herkes haftasonu gezerken biz odamızda toplanarak bilgilerimize yeni bilgiler ekliyoruz. Bu da bizim farkındalığımızdır" dedi.

"Anterior Bölge Dişlerde Renk Kavramı ve Kompozit Restorasyonlar" konulu bilimsel toplantıya konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları Tedavisi Anabilim Dalından Doç. Dr. Uğur Erdemir, renk kavramının dişlerin ön bölgesinde çok önem arzettiğini söyleyerek renk kavramında neler biliyoruz? Neler yapabiliriz? Ve direk yapılabilecek restorasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Güzel bir gülüş ve estetik dişlere sahip olabilmek için ağız diş bakımının çok önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Uğur Erdemir, "Günlük hayatta diş rengini etkileyen önemli unsurlar diş üzerinde biriken lekeler, dişi çevreleyen yumuşak dokular, dişin kendi doğası, nikotin, çay, kahve, kullanılan ağız gargaraları, yenilen gıdalardaki gıda boyalarıdır. Estetiğin diş boyları, dişeti ile uyumu, dişlerin kendi arasındaki ilişkileri gibi birçok parametresi vardır. Parametreler gibi kullanılacak materyallerinde bilinmesi lazımdır. Hasta estetik diş istiyorsa porselen tercih edilebilir, ekonomik düşünülürse kompozit tercih edilebilir. Materyallerde içerisindeki partüküllerden diş dokusunu taklit edebilme yeteneğinden, aşınma direncinden, her türlü estetiği sağlayabilecek özelliklerden dolayı çok gelişme var. Tüm bunların kombinasyonunu, harmanını yapıp, tedaviyi planlamak doğru olandır" diye konuştu.

Tdb Akademisi’nin İlk Bilimsel Toplantısı

Tdb Akademisi’nin İlk Bilimsel Toplantısı

Tdb Akademisi’nin İlk Bilimsel Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim