• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

"TCSG Yaşam", törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi

"TCSG Yaşam", törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi
Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında inşa edilen arama kurtarma gemisinin dördüncüsü ‘TCSG Yaşam’ törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında inşa edilen arama kurtarma gemisinin dördüncüsü ‘TCSG Yaşam’ törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi. Törende katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Gemilerin arama kurtarma görevlerinin yanı sıra, karakol, kaçakçılığı önleme, denizde yangın söndürme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda faaliyet gösterecektir” dedi.

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında inşa edilen arama kurtarma gemisinin dördüncüsü ‘TCSG Yaşam’ törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi. Törende katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Gemilerin arama kurtarma görevlerinin yanı sıra, karakol, kaçakçılığı önleme, denizde yangın söndürme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda faaliyet gösterecektir” dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca yürütülen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında RMK Marine Tersanesi tarafından inşa edilen 4 adet arama kurtarma gemisinden dördüncüsü ‘TCSG Yaşam’ RMK Tuzla Tersanesi’nde düzenlenen törenle Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edildi. Törene İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşar Vekili Serdar Demirel, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal hazır bulundu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala törende yaptığı konuşmada, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Marmara Denizi, Çanakkale ve İstanbul Boğazları başta olmak üzere tüm karasularda güvenlik ve can emniyetinin sağlanması görevini başarıyla yürüttüğünü belirtti.

“Gemilerin arama kurtarma görevlerinin yanı sıra, karakol, kaçakçılığı önleme, denizde yangın söndürme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda faaliyet gösterecektir” diyen Bakan Ala, “Dünyadaki ekonomik gelişmelerin bir miktar adaletsizlik içerisinde olması ve kuzey-güney arasındaki makasın gittikçe açılması belki 10-20 yıllar bu sorunların azalacağını değil artacağını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teslim edilen 4 geminin arama kurtarma görevlerinin yanı sıra güvenlik konularında da önemli faaliyetler göstereceğini sözlerine ekleyen Efkan Ala şöyle konuştu:

“Bin 700 Tonluk Açık Deniz Arama Kurtarma Gemisi Projesi’yle Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın açık denizlerde etkin ve kesintisiz görev yapmasını hedefliyoruz. Ülkemizin güçlenen küresel ve bölgesel önemine uygun olarak artık sadece kıyı sularında görev yapan bir sahil güvenlikten açık denizlerde etkin ve kesintisiz görev icra eden bir sahil güvenliğe doğru hızla ilerliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından “TCGS Yaşam”, komutanına teslim edildi. Komutanın ant içmesinin ardından da gemi personeli yerlerini aldı. Proje kapsamında daha önce de Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 adet arama kurtarma gemisi teslim edilmişti.

“100’DEN FAZLA İŞÇİMİZ GÖÇÜK ALTINDA”

Öte yandan, konuşma için kürsüye çıkan Bakan Efkan Ala, Soma’da göçük altında kalan işçiler için “Manisa Soma maden ocağında göçük meydana geldi. 100'den fazla işçimizin göçük altında. Umarım çalışmalarımız kısa sürede sonuç verir ve arzu ettiğimiz sonuca ulaşırız” dedi.

TCSG YAŞAM’IN ÖZELLİKLERİ

88.6m / 12.2 m boyutlarında ve 1.700 ton ağırlığında, NATO/uluslararası standartları çerçevesinde Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı için üretilen TCSG YAŞAM, arama ve kurtarma, karakol, kaçakçılığı önleme, keşif ve gözetleme, çevre kirliliğini önleme ve durdurma ile yangına müdahale edebilme yeteneklerine sahip bulunuyor.

Arama Radarı ve Elektrooptik sensörleri ile arama kurtarma harekatı icra etme ve arama kurtarma harekatına katılan su üstü ve hava unsurlarını koordine etme imkan ve kabiliyetlerine sahiptir. 10 tona kadar helikopterlerin gündüz ve gece şartlarında iniş-kalkış yapabilmesi için gerekli donanıma da sahip olan gemiler, su yüzeyinden atık yağ/petrol sızıntısını toplamak üzere 250 metre uzunluğunda şişebilen su üstü bariyerlerinin yanı sıra sızıntıyı kimyasal yolla nötralize etmek için kimyasal püskürtme sistemine de sahip. Püskürtücüler, 16 denizmili hızında seyir halindeyken 10 bin metrekarelik alanda 200 litrelik seyreltici dağıtabiliyor. Gemilerde ayrıca NATO standartlarında JP-5, yakıt, tatlı su ve yağlama yağı ikmal istasyonları bulunuyor.

İşte "TCSG Yaşam"

tcsg6.jpg
tcsg5.jpg
tcsg4.jpg

tcsg0.jpg

 

tcsg1.jpg

tcsg2.jpg

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim