• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

TBMM'de yeni güvenlik önlemleri

TBMM'de yeni güvenlik önlemleri
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada Meclis'e girmesini engellemek gibi bir görevlerinin bulunmadığını söyledi.

C, sabıka kaydı olan kişilerin Meclis'e girmesini engellemek gibi bir görevlerinin bulunmadığını belirterek, "Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan bir çok sayın milletvekili var" dedi.

Uslu, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis'te güvenlik önlemlerine ilişkin daha önce kamuoyuna da yansıyan metnin grup başkanvekilleri ve idare amirlerinin bilgilerine sunulduğunu, imzaya açıldığını hatırlattı. TBMM İdare Amiri, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in de metni imzalaması ile birlikte yeni önlemlerin sonuçlanmış olacağını ifade eden Uslu, bu konuda sözlü onayları aldıkları için aslında uygulamaya da başladıklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı anımsatan Uslu, hukuki geçerliliği olmayan bazı siyasi yorumlar yapıldığını, iddialar ortaya atıldığını söyledi.

Söz konusu saldırganın Meclis'e planlı bir şekilde geldiğine yönelik söylemlerin bulunduğuna dikkati çeken Uslu, şöyle devam etti:

"Bu tamamen varsayımdan ibarettir. Bir veriye dayanmamaktadır. Çünkü bizim bilgisayar kayıtlarımıza göre bu kişinin herhangi bir şekilde Meclis'e girdiği vaki değildir.

Nitekim buraya gelen herhangi birisinin, nereye gideceğini biliyor olması bir suç karinesi oluşturmaz. Sokakta gördüğünüz herhangi birine, bir trafik polisine sorsanız CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin grup toplantılarının nerede yapılacağını pekala ifade edebilir. Bunun dışındaki iddialar, kuruntudan ibarettir."

Meclis'e gelen bir kişinin "aranan şahıs" olup olmadığına yönelik tespitlerin yapıldığını ifade eden Uslu, bu tespitlerin daha ciddi, hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamak için ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nden teknik destek de aldıklarını vurguladı. Uslu, bu destekle birlikte, Meclis'e gelen bir ziyaretçinin aranıp aranmadığının bir kaç saniye içinde tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

Salim Uslu, haklarında arama kararı olan kişilerin hiçbir şekilde Meclis'e giremediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabıkası olan şahısların Meclis'e girmesini engellemek bizim görevimiz değildir. TBMM halka açıktır ve hiçbir şekilde halka kapatılamaz. Buradan randevu almak şartıyla dileyen, dilediği milletvekili ile görüşebilir. Ya da bir davet almışsa gelip ilgili kişi ile görüşme yapabilir. Buna engel bir durum yok.

Sabıka, herkesin olabilir. Bu bir trafik cezası olabilir, vergisini ödemediğinden kaynaklanmış olabilir. Bunlardan dolayı sicil kaydına işlenmiş bir suçu varsa, onlara engel olma şansımız yok. Hukuken de buna imkan yok. Eğer öyle olsa, Meclis'te sabıka kaydı olan bir çok sayın milletvekili var."

Salim Uslu, yeni alınan güvenlik önlemleriyle birlikte, Meclis'e salı günleri 12 bine ulaşan ziyaretçi sayısının bugün 3 bin 500 olarak gerçekleştiğini dile getirerek, "Yani 12 binlerin konuşulduğu bir rakamdan 3 bin 500'e inilmesi, Meclis'te çalışma imkanlarının kolaylaşması bakımından önemlidir" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim