• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

TBMM'de fezleke gündemi... Fezlekeler Meclis'te okutulmayacak!

TBMM'de fezleke gündemi... Fezlekeler Meclis'te okutulmayacak!
Meclis Genel Kurulu bugün eski 4 bakan ile ilgili fezlekeleri görüşmek üzere olağanüstü toplandı AKP fezlekeleri okutmadı....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, fezlekeleri Meclis’e taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 eski bakanla ilgili fezlekenin orijinalini beraberinde TBMM’ye getirdi. Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP milletvekilleri ise tam kadro Genel Kurul’da yerini aldı. MHP ve BDP de görüşmeye katılıyor. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un yönettiği birleşimde önce elektronik yoklama yapıldı. Yoklama sırasında AKP sıralarında milletvekili sayısının azlığı dikkat çekti.
Fezlekenin orjinaline basına da gösteren Tekin, bunun suç olup olmadığı yönündeki soruları ise şöyle yanıtladı: ”Yemişim suçunu. Hırsızlık suç değil de bu mu suç. Eğer bu suçsa suç işliyorum”
Bakanlar hakkındaki iddiaların öyle gazete küpürlerinden, haberlerden kaynaklanmadığını da vurgulayan Tekin, ”Bu iddialar öyle gazete iddiaları değil, devletin savcısının iddiaları. İşte fezleke. Bakanlar Kurulu’nun üçte biri suç işlemiş. Türkiye’nin dış politikasını da tehlikeye atmış. Fotoğraflar, belgeler, paralar ortada. Sadece bir vicdan lazım” dedi.

FEZLEKE GÖRÜŞMELERİ GERGİN BAŞLADI

CHP, 4 eski bakan hakkındaki fezlekenin Meclis Genel Kurulu’nda okunarak milletvekillerinin bilgisine sunulmasını ve fezleke ekindeki dosyaların da TBMM üyelerinin incelemesine açılmasını istiyor.

MÜKERRER OY KARMAŞASI

Meclis Başkanı Sadık Yakut, yoklama yaptığı sırada 15 vekilin mükerrer imzasının bulunduğunu söyledi. Muhalefet milletvekilleri ve AKP’liler arasında mükerrer oy tartışması çıktı. Yoklamanın ardından toplantı yeter sayısının sağlandığı açıklandı. Oturum açıldı.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ TARTIŞMASI

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis Başkanvekilliği çizelgesine göre bugün Meclis Başkanvekilliği görevinin Meral Akşener tarafından yerine getirilmesi gerektiğini iddia etti. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise bu kararı Meclis Başkanı’nın verdiğini söyledi.

TEZKERE EKSİK OKUNDU

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, oturumu yöneten Sadık Yakut’un, fezlekelerle ilgili tezkereyi eksik okuduğunu belirterek itiraz etti: “Milletten bir şey saklamayın” Muhalefet sıralarından itirazlar yükseliyor.

CHP’li Akif Hamzaçebi de söz alarak fezlekenin özetinin okunmasına itiraz etti. Sadık Yakut ile Hamzaçebi arasında gerginlik yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Bu fezlekelerde yer alan bilgilerin herhangi bir şekilde üstünün kapatılması söz konusu değil. Zaten bu bilgiler tüm Türkiye’nin eline geçmiş durumda. Bu bilgilerin karartılması, milletvekillerinin denetiminden kaçırılması söz konusu değildir. Soruşturmanın gizliliği kalkmıştır. Çok açıktır ki gelen fezlekelerde olan ekli bilgilerin gizliliği devam etmektedir.Bir soruşturma komisyonu oluşturulması için fezlekelerin Meclis’e gelmesine gerek yoktur.” diyerek fezlekenin detaylı olarak okunmasına karşı çıkarken, BDP’li Hasip Kaplan ise “BDP ile ilgili TBMM’ye 945 fezleke geldi, hepsi okundu, fezlekelerin eksiksiz okunması lazım” dedi. BDP’li Hasip Kaplan, ”Birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar. Elinde dosya halinde fezlekeleri ile gelen BDP’li Hasip Kaplan’ın yanısıra MHP de ses kayıtlarının ve fezlekede yer aldığı iddia edilen fotoğrafların olduğu bir CD’yi vekillere dağıttı.

OTURUMA TARTIŞMA ARASI

Muhalefetin baskısı üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut fezlekelerin okunmasına geçti. AKP’li eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili fezlekenin okunduğu sıralarda muhalefetten sert sesler yükseldi. Yakut, gerilimin artması üzerine oturuma 10 dakika ara verdi.

OTURUMA 40 DAKİKA ARA

Meclis Başkanvekili oturuma 10 dakika ara verdiğini duyurmuştu ancak oturumun başlaması 40 dakika kadar gecikti. Aranın ardından Genel Kurul görüşmeleri tekrar başladı.

MECLİS GERGİN BAŞLADI

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un fezlekelerle ilgili “Soruşturmada gizlilik var, içerik okutulmayacak” demesinin ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kürsüye doğru “Siz darbecisiniz, gayrimeşru bir meclis başkanısınız” diye bağırdı. Diğer grup başkanvekilleri de kürsüye geldiler.

CANİKLİ HODRİMEYDAN DEDİ

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Bu bilgiler gizlidir, okunamaz. Hodrimeydan diyorum, gelin bakanların soruşturma komisyonu talebini kabul edelim. Hiçbir hukukçu bunu kabul edemez. Amacınız soruşturmaksa, soruşturma komisyonu kuralım. Amacınız bu değil başka. Bu bilgiler nasıl servis ediliyorsa ona hizmet etmek istiyorsunuz. Kim ne yapmışsa ortaya çıksın isteseniz, bizim çağrımıza olumlu cevap verirsiniz. Zaten fezlekeler herkesin elinde var. Dört bakan hakkında ne varsa soruşturalım. Amacınız başka.” dedi. Canikli’nin konuşması sırasında muhalefet koltuklarından sesler yükseldi.

“DİNEN HARAM KANUNEN SUÇ”

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, “Delilleri ortaya dökülmüş bir durum var. Ortada bir suç örgütü var bu suç örgütünün içinde 4 tane bakan var. Dinen haram, kanunen suç, örfen ayıp olan bir durum var. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Milletin iradesi söz konusu olunca milletvekili okuyamaz demi? Kuzu (Burhan Kuzu) okur, Kaplan (Hasip Kaplan) okuyamaz değil mi? Yolsuzluklarla ilgili bu vicdanın karşısında çırılçıplak olmak zorundayız. Seçim meydanında değiliz, Meclis’teyiz. Burada bir yolsuzluk tartışmasını iç tüzüğe göre yapamıyoruz. Adınız AK da olsa bu sizi aklamaz. AKP’nin içinde % 90′ı bu yolsuzluktan rahatsızdır.” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim