• BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri ve birçok milletvekili, Ankara'daki terör saldırısının meydana geldiği yer olan Merasim Sokak'ta incelemelerde...

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri ve birçok milletvekili, Ankara'daki terör saldırısının meydana geldiği yer olan Merasim Sokak'ta incelemelerde bulundu. Komisyon üyeleri saldırının meydana geldiği alana karanfil bıraktı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri terör saldırısının meydana geldiği Merasim Sokak'ta incelemelerde bulundu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, terör saldırısının amacının kaos yaratmak ve kamu düzeninin ortadan kaldırmak olduğunu vurguladı. Yeneroğlu, tüm siyasi partilerden üyeler ile terör saldırısını kınamak için olay yerine geldiklerini belirterek, "Bu saldırıyı da hem meclisimizden buraya kadar yürümekle, hem burada da sizler huzurunda bu açıklamayı yapmakla birlikte kınayalım, birlikte telin edelim diye düşündük. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Bugün terör karşısında kamu düzenine yeltenen her türlü eylem ve her türlü örgüt karşısında amasız ve virgülsüz bir biçimde onları reddetme ve terörün karşısında durma günüdür" diye konuştu.

"Bugün devletimizin milletiyle birlik ve bütünlük içerisinde devletimizin terörle mücadelesi konusunda her türlü desteği verip, özellikle milletimizin arzu ettiği refah ortamına kavuşma mücadelesinde en büyük desteği verme günüdür" ifadelerini kullanan Yeneroğlu, "Biz bu sebeplerden dolayı buradayız. Özellikle bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize başsağlığı diliyorum ve aynı zamanda yaralıların da bir an evvel şifa bulması için dua ediyoruz hep birlikte. Rabbim inşallah bu tür saldırıların ortadan kalkması için her türlü kamu düzenine yeltenen teşebbüslerle mücadele konusunda güvenlik güçlerimizin gücünü, kuvvetini arttırsın ki bir an evvel bu gibi saldırıların önü kesilmiş olsun" şeklinde konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Devletin bir bütün halinde terörle mücadele vermesi konusunda kararlılık göstermesini ve gösterdiği kararlılık nispetinde de biz parti grubu olarak bugün grup toplantısında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendinin ifade ettiği şekliyle sonuna kadar devlet idaresinin, güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu ifade ediyor, büyük Türk Milleti ailesinin acısını paylaşıyoruz. Acı, acımızdır, Allah rahmet eylesin, Allah birliğimizi, beraberliğimiz daim kılsın."

"TÜRKİYE ESKİ HUZURUNA, ESKİ MUTLULUĞUNA, ESKİ ERİNCİNE ULAŞABİLSİN İSTİYORUZ"

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, 5 Haziran 2015'den bu yana terör olaylarının arttığını söyledi. Terör eylemi ile Ankara'nın iki kez kalbinden yaralandığını ifade eden Sarıhan, "Kalbinden yaralanmış bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Terörün ortadan kaldırılması konusunda hepimizin ortak mücadelesi, ortak inancı insanlığa verdiğimiz değerle eşit bir anlayışı yansıtacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Terör olayından hemen sonra Adli Tıp'a gittiklerini söyleyen Sarıhan, cenazelerini tanımak isteyen yakınlarının acılarını, feryatlarını çok yakından hissettiklerini belirtti. Sarıhan, bu acıların tekrardan olmasını istemediklerini ifade ederek, "Türkiye eski huzuruna, eski mutluluğuna, eski erincine ulaşabilsin istiyoruz. İnsan hakları mücadelesinin de zaten hedefi budur. İnsanı var etmektir, yaşatmaktır aynı zamanda insanı kendi yurdunda, kendi ülkesinde özgürlük içerisinde yaşatmaktadır. Bunu umuyorum ki sağlayabileceğiz, bu hepimizin karlılığı ile olanaklı" değerlendirmesinde bulundu.

"İNSAN HAKLARI KOMİSYON ÜYELERİNİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ YAŞAMA HAKKIDIR"

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İnsan Hakları Komisyon üyelerinin birinci önceliğinin yaşama hakkı olduğunu söyledi. "Saldırı kim tarafından ve kimi hedef alarak yapılmış olursa olsun yaşamı savunmak zorundayız" diyen Bilgen, "Ölümlere, ölümden medet ummaya karşı durmak zorundayız. Bu ülkede aslında ortak bir gelecek kurmanın galiba olmazsa olmazı acıları ortaklaştırmayı, acıları paylaşmayı becermek ve bilmekten geçiyor. Siyasetin de bunun başarması gerekiyor. Her türlü parti tutumunun, her türlü siyasi çıkarın ötesinde birlikte yaşamayı başarmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında patlamanın şiddeti ile oluşan çukur ile patlama sırasında yanan ağaçlar dikkat çekti.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Merasim Sokak’a Karanfil Bıraktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim