• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

TBMM Genel Kurulu'na bir vatandaşın girmesi

TBMM Genel Kurulu'na bir vatandaşın girmesi
"Bu denetim zaafından kim sorumluysa; polis ise polis, polis müdürü ise polis müdürü, bürokratsa bürokrat bunun hesabını vermelidir, bedelini ödemelidir"

TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, TBMM Genel Kurulu'na dün bir vatandaşın girmesi ile ilgili olarak, "Bu adam kulise nasıl giriyor? Kulise girdikten sonra Genel Kurul'a girerken oradaki görevli niye bu adamı uyarmıyor? Bu denetim zaafından kim sorumluysa hesabını vermelidir" dedi.

Uslu, "Meclis Genel Kurulu'na dün bir vatandaşın girmesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Meclis açıldıktan 3 yıl sonra, Genel Kurul kapısında görevli polisler hala milletvekillerini tanımıyor ve yabancı birisini Genel Kurul salonuna alıyorlarsa, burada bir denetim zaafı var demektir" diyen Uslu, "Bugüne kadar olduğu gibi, bu denetim zaafından kim sorumluysa bunun hesabını vermelidir, bedelini ödemelidir" dedi.

Uslu, milletvekili dışında herhangi birisinin Genel Kurul'a girmesi mümkün olmadığı halde, polisleri eğitmeyen, kontrol etmeyen, denetlemeyen bir mekanizmanın olduğunun artık görüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki Meclis'te güvenlik bürokrasisinin zaafı var, sistemden kaynaklanan sorun da var. Güvenlik bürokrasisinin zaafı, sistemden kaynaklanan yetki sorunları, karmaşası ya da milletvekillerinin burada kurallara uyma konusunda gösterdikleri kimi esnek tavırlar buna neden oluyor. 'Kulislere almayın' dediğimiz halde, bu adam kulise nasıl giriyor, kimin davetlisi olarak ana binaya gelip geziyor? Bunlar ayrı bir soru. Kulise girdikten sonra Genel Kurul'a girerken oradaki görevli niye bu adamı uyarmıyor? O da ayrı bir soru.

Daha bugüne kadar kulise bir tane danışman girebilmiş değil, onlar kapıda beklerken bu adam nasıl giriyor? Meclis'i itibarsızlaştırma konusunda duyarsızlık var. Bunun sorumlusu kimse onun ortaya çıkartılması lazım. Bunun sorumlusu polisle polis, polis müdürü ise polis müdürü, bürokratsa bürokrat ama böyle bir zaafa kim neden oluyorsa bunun hesabını vermeli. Biz de bunu araştırıyoruz."

Öte yandan, TBMM Başkanlığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı ve Genel Kurul kapılarında görevli polis memurlarının Meclis içinde başka birimlere kaydırıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim