• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

TBMM Başkanlığı için 3 aday yarışacak

TBMM Başkanlığı için 3 aday yarışacak
TBMM Başkanlığı için AK Parti'li Kahraman, CHP'li Bilgehan, MHP'li Halaçoğlu ve HDP'li Fırat yarışacak.

TBMM Başkanlığı için adaylık başvuruları sona erdi. TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.

26. Dönem milletvekillerinin yemin töreninin yapıldığı 17 Kasım Salı günü başlayan TBMM Başkanı adaylığı başvuruları, saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

Parlamentoda temsil edilen 4 siyasi partiden de TBMM Başkanı adaylığı için başvuruda bulunuldu.  İlk başvuru, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu için geldi. Halaçoğlu'nun adaylığına ilişkin başvuru, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın imzasıyla 18 Kasım'da TBMM Genel Sekreterliğine iletildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın adaylık başvuruları 20 Kasım'da yapıldı.

Kahraman, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın, İlknur İnceöz ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'nun makamına gelerek, adaylık başvurusunda bulundu.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel de aynı gün Bilgehan'ın adaylığına ilişkin başvuruyu TBMM Başkanlığına teslim etti.

Son başvuru ise 21 Kasımda HDP'den geldi. Fırat'ın başvuru evrakını HDP Grup Müdürü Mehmet Ali Oral, TBMM Genel Sekreterliğine verdi.

TBMM Başkanlığı seçimi için Genel Kurul, bugün saat 15.00'te toplanacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki (367) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan Meclis Başkanı seçilecek.

TBMM Başkanı'nın seçilmesinin ardından Danışma Kurulu'nun toplanması ve toplantıda Başkanlık Divanı'nda temsil edilecek TBMM Başkanvekilliği, Katip Üyelik ve İdare Amirliği için dağılım yapılması öngörülüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim