• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

TBMM Başkanı Kahraman’a Fahri Doktora Unvanı

TBMM Başkanı Kahraman’a Fahri Doktora Unvanı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 10'uncu kuruluş yıl dönümünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Siyaset Bilimi dalında Fahri Doktora unvanı verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 10'uncu kuruluş yıl dönümünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Siyaset Bilimi dalında Fahri Doktora unvanı verildi.

Sabah saatlerinde havayolu ile Trabzon'a gelen ve ardından memleketi Rize'ye geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 10'uncu yıl dönümü kutlama törenine katıldı. RTEÜ Ana Salonu'ndaki törende TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve akademisyenler yer aldı. Üniversitelerde ve okullarda müdürlük ve rektörlük yapan akademisyenlere ödül verildikten sonra TBMM Başkanı Kahraman'a RTEÜ Konseyi tarafından "Siyaset Bilimi" dalında Fahri Doktora unvanı takdim edildi. Doktora cübbesini RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman'ın elinden giyen TBMM Başkanı Kahraman'a doktora belgesi de verildi.

Törende konuşma yapan TBMM Başkanı Kahraman, "İttihat ve terakki denilen çete, sözde parti böyle bir padişahı tahttan indirdi" diyerek, "Bu çete 1909'da el koyduğu 9 milyon 100 bin kilometre kare yüz ölçümlü bir cihan devletini 9 yıl sonra 3 milyon 650 bin kilometre kare yüz ölçüme kadar düşürdü. Lozan'da 800 bin kilometre kareye razı olduk ve Meriç ırmağı ile Ağrı Dağı arasına sıkıştık" dedi.

TBMM Başkanlığı tarafından Abdülhamit'in doğum yıldönümünün her yıl anılacağını belirten Kahraman, "Tüm dünyada tarihi şahsiyetler, büyük adamlar doğumlarında anılır. Biz de öyle yapacağız. TBMM İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda ulu Ata'nın doğumunun 174. yılında bir hafta sürecek bir anma tertipledi" dedi.

Abdülhamit'in eğitim alanındaki başarılarından bahseden Kahraman, "Üniversitemiz bir dünya lideri olan sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşımaktadır. Bu yüzden diğer üniversitelerden farklı bir gözle bakmalı ve ismine yakışan çalışmalar yapmaya gayret göstermeliyiz. Ahlak ve bilginin, terbiye ve tahsilin, eğim ve öğretimin de farklı şeyler olduğunu bilmemiz gerekiyor. Tek kanatla uçulmaz. Şayet, bilginin yanında ahlak, tahsilin yanında terbiye, maddiyatın yanında maneviyat olmazsa bir süre önce bin küsür akademisyenin teröristlere açıkça destek vermesinde olduğu gibi çok üzücü olaylar yaşayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR. BÜYÜK DEVLETLERİN DERTLERİ DE BÜYÜK OLUR"

Türkiye'nin büyük devlet olduğunu ve büyük devletlerin dertlerinin de büyük olduğunu kaydeden Kahraman, "Yüreklerimizi yakan terör kurbanları nedeniyle ailelerine, hepimize, milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Türkiye büyük devlettir. Büyük devletlerin dertleri de büyük olur. Meseleleri de büyük olur. Ama Rabbimizin izni ile meselelerin üstesinden geleceğiz. Terör topluma üzüntü vermek ister, toplumda korku salmak ister. Onlara yardım etmeyeceğiz. Bu duygulara meydan vermeyeceğiz. Büyük devletiz ve üstesinden geleceğiz inşallah" diye konuştu.

Törenin ardından İkizdere ilçesine geçen Kahraman, geceyi Ridos Termal Otel'de geçirecek. Kahraman yarınki programını ise baba ocağı Tulumpınar köyünde geçirecek.

TBMM Başkanı Kahraman’a Fahri Doktora Unvanı

TBMM Başkanı Kahraman’a Fahri Doktora Unvanı

TBMM Başkanı Kahraman’a Fahri Doktora Unvanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim