• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasanın acil bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "26. dönemde toplumumuzun ihtiyacı olan yeni bir anayasa talebine cevap...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasanın acil bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "26. dönemde toplumumuzun ihtiyacı olan yeni bir anayasa talebine cevap verilmelidir. Halihazırda 1982 Anayasası yamalı bohçaya dönmüş durumdadır." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı. Komisyon görüşmelerin ilk oturumuna katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman sunum gerçekleştirdi. Yeni anayasanın acil bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti: "Türkiyemizin yeni bir anayasaya acilen ihtiyacının bulunduğunu izahtan varestedir. 1982 Anayasası gerek hazırlanış şartları, gerekse hedeflediği düzen ve yol açtığı sonuçlar itibariyle Türkiye'ye yakışmamaktadır. Bu konuda siyasal partilerin, akademik camianın ve iş dünyanın ortak şikayet ve duyarlılıklara sahip bulunduğu herkesin malumudur. 26. dönemde toplumumuzun ihtiyacı olan yeni bir anayasa talebine cevap verilmelidir. Bilindiği üzere siyasi partilerimiz seçim beyannamelerinde bunu vaad etmiş bulunmaktadır."

'82 ANAYASASI YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ'

Toplumda ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacının bulunduğu yönünde genel bir uzlaşmanın mevcut olduğunu anlatanTBMM Başkanı, "Halihazırda 1982 Anayasası yamalı bohçaya dönmüş, 34 yılda 17 kere değişikliğe uğramıştır. 113 maddesi yani yüzde 63'ü değiştirilmiş durumdadır. Günümüze cevap vermekten, Türkiye'yi geleceğe taşıma yeterliliğinden uzaktır." diye konuştu.

'TAKLİT OLMAYAN ANAYASA" VURGUSU

Meclis'in bu dönem yürütmeye çalışacağı en önemli çalışmalardan birisinin yeni anayasa olduğuna dikkat çeken Kahraman, şu ifadeleri kullandı: "İnancım odur ki, Türkiye'miz, taklit olmayan, toplumun ruh köküne, manevi ve milli değerlerine dayanan, hak ve hürriyetleri teminat altına alan, toplumla uzlaşan, tarihi köklerimize ve içtimai yapımıza uygun, günün şartlarına cevap veren özlü, yalın, ikide bir değişiklik yapılmasını gerektirmeyen kalıcı nitelikte yeni bir anayasaya kavuşacaktır.

İnanıyorum ki Türkiye Büyük Millet Meclisi inşallah ortak aklı, demokratik diyalog ve konuşma kanallarını kullanarak, ülkemizin demokratik birikimini harekete geçirerek sorunlarımızı çözecektir."

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

TBMM Başkanı Kahraman: Yeni anayasa acil ihtiyaç

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim