• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov'la gerçekleştirdiği görüşmesinde Suriye'deki...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov'la gerçekleştirdiği görüşmesinde Suriye'deki terörist grupların açıkça belli olduğunu ifade ederek, "DAEŞ, El Nusra ve YPG terörist gruplardır. Siyasi geçiş sürecinde Esed'in herhangi bir görevi ve yetkisi olmamalıdır" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak için başkent Bakü'de bulunan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov'la görüştü. Milli Mecliste bir araya gelen TBMM Başkanı Kahraman ile Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Esedov ilk önce baş başa görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra İsmail Kahraman ve Oktay Esedov başkanlığında heyetler bir araya geldi.

Azerbaycan'ı bölgede en önemli stratejik ortak olarak gördüklerini vurgulayan Kahraman, ilişkilerin her alanda mükemmel düzeyde ilerlediğini kaydeden İsmail Kaharaman, Türkiye'de devlet yetkililerinin arasında KKTC ve Azerbaycan'a gitmeden herhangi bir ülkeye gidilmediğini ifade ederek, "İkili ve çok taraflı platformlarda iki ülkenin parlamentolar arası işbirliği, iki ülkenin işbirliğine daha da ivme ve görünürlük kazandırması bakımında kayda değer role sahiptir. Türk dünyasının birlik ve beraberliği bizler için büyük önem taşımaktadır. Azerbaycan ve Gürcistan ile birlikte mevcut işbirliğimizi parlamenter boyuta da taşımız olmaktan dolayı ayrıca memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

Rusya ile yaşanan gerginliğe değinen Kahraman, "Rusya'yla yaşanan malum gelişmenin ardından Tırlarımızın Azerbaycan üzerinden Orta Asya'ya geçişi konusunda sağlanan önemli kolaylıklar için teşekkürlerimizi, şükranlarımızı belirtmek isterim. Sayın Başbakanımız ile 3 Aralık'ta gerçekleştirdiğiniz görüşmede uçak hadisesini kapsamlı bir şekilde ele aldığınızı biliyorum. Azerbaycan'ın bu konuda ülkemize verdiği destek ve arabuluculuk teklifinden memnuniyet duyduk. Azerbaycan'ın Kıbrıslı Türklerin haklı davasına verdiği desteği her zaman takdirle karşılamaktayız. Kıbrıs Türk tarafı ile temaslarımızın artarak devamını ümit ediyoruz. Suriye'de barış ve huzurun derhal yeniden tesis edilmesi için uluslararası toplumun artık bir çözüm üretebilmesi kritik öneme sahiptir. Suriye'deki ihtilafa siyasi çözüm ihtiyacı her zamankinden daha acil hale gelmiştir. Suriye'deki terörist gruplar açıkça bellidir. DAEŞ, El Nusra ve YPG terörist gruplardır. Siyasi geçiş sürecinde Esed'in herhangi bir görevi ve yetkisi olmamalıdır" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Başbakan Davutoğlu'na söylediği, biz her zaman Türkiye'nin yanında olduk, bundan sonra da olacağız sözlerini hatırlatan Oktay Esedov, "Karabağ probleminde Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanında oldu, destekledi ve eminiz ki gelecekte de destekleyecek. Biz Türkiye-Rusya ilişkilerinin bu duruma gelmesine üzülüyoruz. Rusya bizim komşumuz, Türkiye kardeşimiz, dostumuzdur. Ancak Türkiye-Rusya arasından köklü ekonomik ilişkileri var. Azerbaycan bu meselenin çözülmesi için yardım etmek istiyor. Bu problemin yakın zamanda çözüleceğine inanmak istiyoruz ve iki ülkenin ekonomisinin gelişmesine problem yaratmayacak. Ancak dediğimiz gibi Azerbaycan her zaman Türkiye'nin yanında, Türkiye'yle birliktedir" diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”

TBMM Başkanı Kahraman: “Suriye’deki Terörist Gruplar Açıkça Bellidir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim