• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Yeni anayasa için Meclis'teki dört partiye mektup göndereceğim

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Yeni anayasa için Meclis'teki dört partiye mektup göndereceğim
TBMM Başkanı Kahraman, "Yeni anayasa için TBMM'de grubu bulunan dört parti; AK Parti, CHP, MHP ve HDP genel başkanlarına birer mektup göndereceğim" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, çoğulcu, demokratik bir yapıya kavuşmayı sağlayacak yeni bir anayasa inşa etmeleri gerektiğini belirterek, siyasi partilerin seçim beyannamelerinde bu ihtiyacı birçok defa dile getirdiğini ve yeni bir anayasa ihtiyacını birçok defa vadettiklerini söyledi. 

TBMM'nin 24. Dönem'inde grubu bulunan 4 siyasi partinin katılımıyla her partiden eşit sayıdan katılımla 12 kişilik Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, "Komisyon uzun bir süre çalışarak önemli mesafeler kat etti. 77 toplantı gerçekleştirdi 160 sivil toplum kuruluşunu dinledi. 165 üniversiteden, 78 il barosundan, 60 siyasi partiden ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yüksek yargı organları, sendikalar, 19 bin dernek ve vakıf, ulusal ve yerel televizyon kanalı ve radyolardan görüş istedi. Anayasa hukukçusu akademisyenlerle toplantılar yapıldı ve görüşleri alındı" diye konuştu. 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda görev yapanlara ve çalışmalara çeşitli şekilde katkı sunanlara teşekkür eden Kahraman, şöyle devam etti: 

"Bu çalışmalardan yeni dönemde azami ölçüde faydalanılacağı, kalınan noktadan yola çıkarak zaman kaybının önleneceği tabiidir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı temaslar sonucunda siyasi partilerimizin yeni bir anayasa çalışmalarının başlatılması noktasındaki olumlu yaklaşımları da göz önünde bulundurarak TBMM'de grubu bulunan 4 parti; AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi genel başkanlarına birer mektup göndereceğim. Sayın genel başkanlardan, yeni bir uzlaşma komisyonu kurmamız ve önceki komisyon gibi her partiden 3 kişinin iştirak edeceği çalışmalar neticesinde bir metin ortaya koyabilmemiz için yardım ve desteklerini beklemekteyim. TBMM'nin 26. Dönemi'nin büyük bir başarısı ve hizmeti olacak yeni bir anayasanın ortaya çıkmasını diliyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim