• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Tazminatlarını Alamayan İşçiler İsyan Etti

Tazminatlarını Alamayan İşçiler İsyan Etti
Kemalpaşa ilçesinde, çalıştıkları firmaya açtıkları tüm davaları kazandıkları halde tazminatlarını alamayan işçiler isyan etti.

Kemalpaşa ilçesinde, çalıştıkları firmaya açtıkları tüm davaları kazandıkları halde tazminatlarını alamayan işçiler isyan etti.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan ve maaşlarını alamadıkları için işten ayrılan personel, tazminatlarını alamadıkları gerekçesi ile eylem yaptı. Tüm yasal yolları kullandıklarını ve açtıkları davayı kazandıkları halde tazminatlarının ödenmediğini söyleyen işçiler mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Kemalpaşa'da peyzaj ürünleri üzerine faaliyet gösteren bir firmada çalışan 35 işçi, maaş ve sosyal haklarının geç ödenmesi sebebi ile iş akitlerini tek taraflı feshetti. Tazminatları ödenmemesi üzerine dava açan işçiler, tazminatlarının ödenmesini talep etti. Mahkeme kararına rağmen alacaklarının ödenmediğini belirten işçiler mağdur olduklarını, bir çoğunun evine haciz geldiğini ve zor durumda kaldıklarını ifade etti.

"SİZE KURUŞ VERMEYECEĞİM"

Firmanın 19 yıllık çalışanlarından Arif Efkan Kara, işletmenin maaşlarını çok geç ödediğini, sosyal haklarını verdikleri için bir çok çalışanın kanunlara uygun bir şekilde iş akitlerini tek taraflı olarak fesh ettiklerini söyledi. İşten ayrılalı yaklaşık 2,5 sene geçtiğini anlatan Kara, şöyle konuştu:

"Elimizde ödeme emirleri olduğu halde, firma bir türlü tazminatlarımızı ödemeye yanaşmıyor. Müfettişler firmaya geldi. Ancak onlarda "Sizin olayınız mahkemeye taşınmış. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok" dedi. Geçtiğimiz hafta içerisinde firma yetkilisiyle iki arkadaşım ile birlikte görüşmeye gittik. Bize verilen cevap, "Siz çıktığınız için kesinlikle size kuruş vermeyeceğiz. Biz ayarlamaları yaptık. İstediğiniz yere gidin. istediğiniz yere şikayet edin" dediler. Şu anda mağdur durumdayız. Çalışma Bakanımızdan, Başbakanımızdan hatta Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz."

"ALDIĞIMIZ BEYAZ EŞYALARIMIZA HACİZ GELİYOR"

Firmada 18 yıl çalışan Cevdet Çoban'da, işletmenin bir çok mülküne haciz koydurduklarını, ancak haciz işlemini yapamadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık. Hakkımızı hukuki yollardan aradık. Avukat tuttuk, dava açtık ve kazandık. Ancak sonuç olarak elimize bir şey geçmedi. Biz devletimizi yanımızda görmek istiyoruz. İki yılı aşkın süredir bu ödemelerin yapılmasını bekliyoruz. Bir çoğumuz bankalar tarafından hacizli. Evlerimize yeni aldığımız eşyalar haciz ediliyor. Şirketin sahibinin kızı aynı zamanda şirketin genel müdürü hanımefendi, "Nereye giderseniz gidin. Size kuruş ödemem" diyor. Çok mağdur durumdayız. Devletimiz bize yol göstersin."

"SADAKA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Firmada 19 yıl çalışan ve çalıştığı süre içerisinde iş kazası geçiren Özkan Koç da firmanın ismini değiştirdiğini, tüm makineleri yeni şirket üzerine geçirerek kendilerini devre dışı bıraktıklarını belirtti. Tüm yasal yolları denediklerini belirten Koç, şunları söyledi: "Ne yapacağız? Kendi adaletimizi kendimiz mi sağlayacağız? Başvurmadığımız merci kalmadı. Ne yaparsak yapalım hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmiyor. İş yerinde geçirdiğim iş kazasının ardından iş bulamadım. Maaşlarımızı 1,5 ay geriden almaya başlayınca ben kendilerine durumumu izah ettim. Benim çocuğum rahatsız. Her ay ilaç almak zorunda olduğumu söyledim. 13 aydır işsizdim. İş bulalı iki ay kadar oldu. Biz bu firmaya 19 yılımızı verdik. Bizleri mağdur etmesinler. Hakkımızı versinler. Biz, sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim