• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Taziye evi katliamı’na 12 müebbet

Adana’da ikisi kardeş 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan ‘taziye evi katliamı’ ile ilgili olarak, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 3’ü tutuklu toplam 4 sanık hakkında 12 ‘müebbet hapis cezası’ istendi.
Adana’da taziye ziyaretinde ‘uyuşturucu’ yüzünden çıkan tartışmada 3 kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili olarak açılan davada, tutuklu 4 sanık hakkında 3’er kez ‘müebbet hapis cezası’ istendi.
 
TAZİYE EVİNDE KAVGA
 
Olay, 29 Ağustos’ta merkez ilçe Seyhan’a bağlı Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Bitlis Cezaevi’nde yatan 32 yaşındaki Kemal Bakadur, 22 Ağustos’ta apandisten hayatını kaybetti. Bakadur’un cenazesi Adana’ya getirilerek burada toprağa verildi. Bakadur’un ölümünün 7. günü baba evinde mevlit okutulup yemek verildi. Taziyeye gelen Atilla Metin (42), burada hasmı Mehmet Akgönül’ü cezaevinde ziyaret ettiği ve kendisine uyuşturucu temin ettiği gerekçesiyle Ömer Omay (36) ile tartıştı.
 
KURŞUN YAĞDIRDI
 
İkili arasındaki tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü. Kavga, taziyeye gelenlerin araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi. Omay, yaklaşık 10 dakika sonra geri döndü ve Metin ile barışmak istedi. “Sen benim hasmımı nasıl ziyaret edersin. Senin kafanı patlatacağım” diyerek Omay’ı vuran Metin, yanındakilere de kurşun yağdırdı. Çıkan silahlı kavgada Ömer Omay, Orhan Omay (32), Mehmet Daş (36), Adnan Omay (30) Aydın Daş (36), Serkan Avuncaner (36), Abdurrahman Akgönül (34) ve Atilla Metin (42) yaralandı.
 
İDDİANEME KABUL EDİLDİ
 
Olayla ilgili olarak soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı’nca iddianame hazırlandı. Buna göre ‘taziye evi katliamı’nı gerçekleştirdiği ve 3 kişiyi öldürdükleri öne sürülen tutuklu sanıklar Atilla Metin, Serkan Avuncaner ve Abdullah Akgönül ile tutuksuz yargılanan Aydın Daş hakkında ‘kasten öldürme, yaralama, tehdit, korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etmek’ suçlarını kapsayan iddianame Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.
 
12 MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
 
Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan Serkan Avuncaner'in 3 kez müebbet ve 24 yıl, Atilla Metin'in 3 kez müebbet ve 12 yıl, Abdurrahman Akgönül'ün 3 kez müebbet ve 6 yıl, olayda kardeşi ve 2 akrabası öldürülen Aydın Daş'ın da 3 kez müebbet ve 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak dava kapsamında hakim karşısına çıkacak.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim