• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"
Sol ayak bileğinden rahatsız olan ve başarılı bir ameliyat geçiren Milli Tekvandocu Servet Tazegül, "Hazır olamayacak olsaydım bu riski almazdım. Hızlı...

Sol ayak bileğinden rahatsız olan ve başarılı bir ameliyat geçiren Milli Tekvandocu Servet Tazegül, "Hazır olamayacak olsaydım bu riski almazdım. Hızlı toparlayan bir sporcuyum. İlk defa böyle bir sakatlık yaşamıyorum. Toparlayacağıma inanıyorum" dedi.

Milli Tekvandocu Tazegül, doktorlarının "eklem faresi" rahatsızlığı teşhisinini koymasının ardından başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası açıklamada bulunan Servet Tazegül, ameliyatın çok başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Yaklaşık yedinci aydan beri ayağımda sıkıntı yaşıyordum. Bütün şampiyonalarda kota müsabakalarını ve Avrupa Şampiyonası'nı riske atmamak için ameliyat olmamayı tercih ettim başta. Olimpiyat kotasını almamızın ardından doktorlarımızla görüştük. Doğru teşhis konuldu şuan kesin sonuçlar belli değil ama yine de kesin gibi görünüyor. İçerisinde 3-4 parça çıktı. Ayak bileğimi kilitlemesinin nedeni onlarmış. 6-7 aydır Acı çekerek müsabakalarda mücadele ediyorum, inşallah bundan sonra ağrım olmayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA HAZIR OLACAĞIMA İNANIYORUM"

Tazegül, Avrupa Şampiyonası öncesi hazır olacağına inandığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Hazır olamayacak olsaydım bu riski almazdım. Kesinlikle hazır olacağımıza inanıyorum. Doktorumuzla da görüştük. Hızlı toparlayan bir sporcuyum. İlk defa böyle bir sakatlık yaşamıyorum. Toparlayacağıma inanıyorum. Tekrar olimpiyat barajını geçtik. Kolay olmadı. Zor bir süreçti. Puanları topladın ve hedefi aştık. Sağ olsun başkanımız ve antrenörlerimiz hep bana destek oldu. Hedef belli. Hedef olamasaydı 6-7 ay bu acıları çekmezdim. Hedeflerim olduğu için bu kadar bekledim. İnşallah olimpiyatta kürsüye çıkmayı hedefliyorum.İnşallah madalyanın rengi altın olur" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: "ÇOK ACI ÇEKEREK MAÇLARA ÇIKTI"

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ise, Servet'in çok büyük fedakarlıklar yaptığına dikkat çekerek, "Kamuoyuna yansımayan durumlar oldu. Çok acı çekerek maçlara çıktı. Bazen kaybettiği maçlar oldu. Ama arka planda onunda bir insan olduğunu kimse düşünmedi. Tek hedef Rio Olimpiyatları'na direkt gitme hedefiydi. O zaman ameliyat olsaydı bu biraz engellenebilirdi. O acılara katlanarak bu süreci iyi atlattı. Bu ameliyat bundan sonra daha rahat ve sağlıklı hareket etmesine vesile olacak. Tekrar 2012'de olduğu gibi 2016'da da aynı dereceyi yapma gayretinde olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Öznur ise Servet'in başarılı bir operasyon geçirdiğini ve olimpiyat oyunlarına yetişeceğini kaydetti. Prof. Dr, Öznur, "Ekibimiz çok iyi, başkanımız çok iyi, sağlık ekibi çok iyi ve Servet'in morali çok iyi. Hiç hasta gibi görünmüyor. Bu kendisi için çok iyi. Ben çok umutluyum Türkiye'nin gururu olacak ve tekrar başarılar yakalayacak. Kendi inancı ve gücü sayesinde tekrar başarılı olacaktır. Ayakla ilgili bir sorunu kalmadı artık.'

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"

Tazegül: "Avrupa Şampiyonası’na Hazır Olacağıma İnanıyorum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim