• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Taze balık için akvaryum yaptırdı

Taze balık için akvaryum yaptırdı
Balık tutmayı ve tüketmeyi çok seven bir vatandaş, taze balık yiyebilmek için evine özel akvaryum yaptırdı

 

Denizlerdeki kirlenme ve balon balığının yaptığı tahribat, lezzetli balıklarımızın gittikçe tükenmesine yol açıyor. Bu nedenle Antalya’nın Demre ilçesinde “Kaptan” namı ile de tanınan Rasim Yirikoğlu (32) isimli vatandaş işin kolayını buldu. Yirikoğlu, taze balık yiyebilmek için denizden misine ile tutuğu balıkları, evine kurdurduğu özel akvaryumda besliyor. Yirikoğlu, beslediği balıkları canı istediğinde evinde tavada kızartarak yediğini söylüyor.

AKVARYUMU DENİZ SUYUYLA DOLDURDU

Teknesi ile denizden tuttuğu balıkları evinde de canlı tutabilmek isteyen Yirikoğlu, evinde 500 litrelik iki katlı bir akvaryum yaptırtarak içini de deniz suyu ile doldurdu. Akvaryumunda çok fazla süs olmasa da Yirikoğlu paraya kıyarak aldığı bir temizleme sistemi ile sudaki ağır metalleri, kirlilik yapan unsurları temizliyor, suyun azotunu, pH’sini ayarlıyor. Akvaryumdaki katlar arasında devamlı su değişimi var ve 2-3 ayda bir de su tümden değiştiriliyor. Akvaryumdaki 3 adet elektrik motorunun işletim maliyeti ise 10-15 TL arasında. Elektrik kesilmeleri için hazırda bekleyen bir jeneratör dahi var. Akvaryuma denizin dibindeki rengi yaratabilmek için loş ışık eklenmiş. Tüm bu donanım da Yirikoğlu’na 2 bin TL’ye mal olmuş.

BALIKLARINA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Akvaryumun içine çipura, mırmır, grida, levrek, sokar gibi balıkları koyan Yirikoğlu, bunları düzenli besleyip, gözü gibi bakarak büyütüyor.
Akvaryumundaki balıkların doğal beslenmesine özen gösterdiğini ve beslenmeleri için balık yemi kullandığını söyleyen Yirikoğlu, "Yaklaşık 40-45 tane balığım vardı, şuan 12 tane kaldı. Diğerlerini yedik. Balıklar azaldığı zaman tekrar denize gidip balık tutup akvaryumuma koyuyorum” diye konuştu.

“TAZE BALIK KEYFİ İÇİN BESLİYORUM”

Balık tutamadığı zamanlarda Su ürünlerinden Yavru balıklar alıp büyüttüğünü anlatan Yirikoğlu, 6-7 aylık bir süreç sonrası balıkların yenebilecek düzeye geldiğini ifade etti.
Akvaryum sayesinde taze balık keyfi yaşadığını sözlerine ekleyen Yirikoğlu, “Hem seyir zevki oluyor hem mutfağımıza faydası oluyor. Normalde buzdolabına koyduğumuzda tazeliğini yitiriyor. Bu şekilde canım istediği zaman taze balık yiyorum hem de gelen misafirlerimize ikram ediyorum” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim