• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Tayvan'da halk sandık başına gitti
Tayvan halkı cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için bugün sandık başına gitti.

Tayvan halkı cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için bugün sandık başına gitti. 23 milyon nüfuslu ülkede kayıtlı 18 milyon 600 bin seçmen bulunuyor. Seçmeler ülkenin 15 bin 600 noktasında kurulan sandıklarda oy kullandı. Seçimde 206 bin 406 sandık sorumlusu görev aldı. Oy verme işlemi yerel saat ile 16.00'da sona erdi.

Tayvan Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 15 bin 618 emniyet personelinin seçim güvenliğini sağladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında, mevcut iktidar partisi Kuo Min Tang Partisi (KMT)'nin adayı Eric Chu, Demokratik İlerleyiş Partisi'nin (DPP) kadın adayı Tsai Ing-wen ve Önce Halk Partisi (PFP) adayı James Soong göze çarpıyor.

2012 yılındaki genel seçimlerde şu an görev başında olan Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeou, KMT adayı olarak ikinci kez Cumhurbaşkanı seçilmiş oyların yüzde 50'den fazlasını almıştı.

Geçen yıl belediye seçimlerinde iktidar partisi KMT Çin politikaları nedeniyle büyük tepki görmüş, başkanlığını elinde bulundurduğu aralarında başkent Taipei'de bulunan belediyeleri ana muhalefet partisi DPP'ye kaptırmıştı. Seçimden sonra başbakan ve bakanlar kurulu istifa etmişti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Ma Ying-jeou'da parti başkanlığı görevinden vazgeçmişti.

Bu seçimlerde de iktidara en yakın aday olarak ana muhalefet partisi DPP'nin adayı Tsai Ing-wen olarak gösteriliyor. Tsai seçilirse Tayvan tarihinin ilk kadın cumhurbaşkanı olacak.

Aynı gün yapılan parlamento seçiminde ise 73 bölgeden 354 aday, Tayvan meclisinin 113 milletvekillinden biri olabilmek için yarıştı. Yüzde 5 seçim barajı olan ülkede seçimlere 18 parti katıldı. Seçimin resmi sonuçlarının en geç bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Tayvan'da halk sandık başına gitti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim