• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Tavşanlı’ya Yeni Yatırım

Tavşanlı’ya Yeni Yatırım
Tavşanlı ekonomisine katkı sunan Enel Enerji'nin Açılış ve Temel Atma Töreni protokol mensuplarının katımıyla gerçekleştirildi.

Tavşanlı ekonomisine katkı sunan Enel Enerji'nin Açılış ve Temel Atma Töreni protokol mensuplarının katımıyla gerçekleştirildi. 24 bin metrekare alana inşa edilen ve kesintisiz güç kaynakları üzerine üretim yapan fabrikada 400 kişi istihdam ediliyor.

Kısa süre önce üretim kapasitesini kademeli olarak arttıran fabrika sahipleri Tavşanlı'dan çok memnun olduklarını kaydederek 18 bin mt2 inşaat alanına sahip ikinci fabrikanın kurulması için de karar aldı. Bu bağlamda firmaya tahsis edilen arazide Temel Atma Töreni düzenlendi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Vural Kavuncu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, daire amirleri ve çok sayıda Tavşanlılının katıldığı törende ilk konuşmayı Enel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yaver yaptı. Tavşanlı'ya yatırım kararı aldıklarında kafalarında bazı soru işaretleri olduğunu, ancak ilçe idarecilerinin yaklaşımları ve destekleriyle bu kaygıların gereksiz olduğunu anladıklarını söyleyen Murat Yaver, 27 yıllık iş hayatında en mutlu günlerinden birini yaşadığını kaydetti.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Arslan ise OSB'nin gelişmesi ve güçlenmesi adına Tavşanlı Belediyesi'nin her zaman üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğini hatırlatarak, bundan sonrada üretici firmaların yanında olacaklarını kaydetti. Arslan, konuşmasında, "Tavşanlı adına sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Firma yetkililerinden fabrikada 400 kişinin istihdam edildiğini, temeli atılacak 2. yatırımda da 400 kişinin çalışacağını öğrendim. Biliyoruz ki artık devlet yatırımları eskisi gibi olmayacak. Özel sektörün desteklenmesi gerekiyor. Evlerine ekmek götürme imkanı bulan insanların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Dolayısıyla ekonomiye katkı sunan, istihdamı güçlendiren firmaların, iş adamlarının her zaman destekçisi olacağız. Allah çalışan kardeşlerimize kaza bela göstermesin. Murat Yaver nezdinde tüm Enel ailesine üretime başladıkları fabrika ve ikinci yatırımları hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu'nun konuşmasının ardından dualar eşliğinde açılış kurdelası kesilerek fabrika gezildi. Ardından ikinci fabrikanın yapılacağı alana gidilerek dualar ve kurban kesimi eşliğinde hafriyata alanına ilk harç atıldı.(EFE)

Tavşanlı’ya Yeni Yatırım

Tavşanlı’ya Yeni Yatırım

Tavşanlı’ya Yeni Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim