• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tavşanlı’ya Şehir Rehberi

Tavşanlı’ya Şehir Rehberi
Tavşanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sonrasında hazırlanan güncel Şehir Rehberi ve Haritası ilgili...

Tavşanlı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sonrasında hazırlanan güncel Şehir Rehberi ve Haritası ilgili kurumlar ile vatandaşlara dağıtılıyor. Yaz aylarında yürütülen Coğrafi Bilgi Sistemi ve Kent Bilgi Sistemi veri tabanı oluşturma çalışmalarının hemen ardından hazırlanan şehir rehberine vatandaşların ilgisi yoğun oluyor.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Harita ve Numarataj Servisi'nden temin edilebilen şehir rehberinden ücret talep edilmiyor. Rehberde kritik noktaların yanı sıra yeni yapılan cadde ve sokaklar, aynı ismi taşıyan sokaklardaki değişiklik sonrası verilen yeni isimler ve inşa edilen sitelerin isimleri bulunuyor.

En son 2011 yılında şehir haritası, 2012 yılında da şehir rehberi hazırlanmıştı. Tavşanlı Belediyesi'nin 2016 Şehir Rehberi özelliklerinden birisi de set olarak iki kitapçığın birlikte hazırlanmış olması.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, sürekli değişen ve gelişen Tavşanlı'da adres bilgilerinin güncellenmesiyle bilgi kirliliğinin önüne geçtiklerini söyledi. Güler, "Adres karmaşasının önüne geçmek ve daha kolay bulunabilmesi adına bir takım çalışmalar yürüttük. Tavşanlı esnaflarının da katkılarıyla hazırladığımız Tavşanlı Şehir Rehberi'nin üçüncüsünü bastırarak halkımıza sunduk. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün bir yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalar kapsamında tüm cadde ve sokak tabelaları değiştirilmiş, ilçe sınırlarına sonradan bağlanan Çukurköy, Bağlık, Dedeler ve Beyköy mahallelerimizin mükerrer, yani aynı olan cadde ve sokak isimleri üzerinde düzenleme yapılıp, imara yeni açılan cadde ve sokaklara da isimler verilmiştir. Duvar ve direk tipi 2 bin 550 adet sokak levhası zemine çakılıp, 21 bin dış kapı, 42 bin adet de daire numarası monte edildi. Hazırladığımız kitapçık sayesinde hızla gelişen ve büyüyen Tavşanlı'mızın güncel halini sizlerle paylaşmış oluyoruz. Tavşanlı Şehir Rehberinin elinize geçmesine kadarki süreçte emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Mustafa Güler, bu çalışmanın Türkiye'de sayılı belediye tarafından hayata geçirildiğini ifade ederek, haklı bir gurur yaşadıklarını, Tavşanlı'nın "E-Devlet ve Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiş için alt yapısını hazırladığını söyledi.(EFE)

Tavşanlı’ya Şehir Rehberi

Tavşanlı’ya Şehir Rehberi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim