• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Tavşanlı’nın Ticari Hayatına Zenginlik Katacak Olan Bedesten Projesi İçin Geri Sayım

Tavşanlı’nın Ticari Hayatına Zenginlik Katacak Olan Bedesten Projesi İçin Geri Sayım
Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin vizyon projeleri arasındaki Bedesten'in ihalesi bu yaz tamamlanıyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi'nin vizyon projeleri arasındaki Bedesten'in ihalesi bu yaz tamamlanıyor. Bu süreçte Tavşanlı Belediyesi uzay çatıyı Moymul Mahallesi'nin alt kısmına, tahıl pazarının tarihi mimari çatısını da Mülayim Tepe'ye taşıyacak.

Tüm bu süreç 1 Ağustos tarihine kadar tamamlanacak. Bu alandaki işyerlerinin ise en geç 1 Temmuz'a kadar boşaltılmış olması gerekiyor.

Bu çerçevede Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, bölge esnafıyla gün boyu istişare toplantıları düzenledi.

Öncelikle Uzay Çatılı Pazar altında faaliyet gösteren esnaflarla buluşan Başkan Güler, burada esnaflar ile istişare yaparak işyerlerinin, Galericiler Sitesi'nin olduğu bölgeye taşınması konusunda görüş birliğine vardı.

Başkan Güler, "Bildiğiniz üzere Bedesten Projemizi vatandaşlarımıza duyurarak 2016 yılında yapımına başlayacağını bildirmiştik. Bu projedeki amacımız şehrin alt kısımlarına doğru kayan ticari hayatın bu alanda da tekrar canlanmasını sağlamak. Bedesten'in buraya hareket getireceğine inanıyoruz. Açıkçası Tavşanlı'nın böyle bir projeye de ihtiyacı vardı. Biz esnafımızın da bu süreçten olumsuz etkilenmemesi amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Uzay Çatılı Pazar altında faaliyet gösteren esnaflarımızı Galericiler Sitesi'nin olduğu alana taşımayı uygun görüyoruz. Çünkü burada köy servisleri, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Nüfus Müdürlüğü ve Galericiler Sitemiz var. Ayrıca yine buraya yapılması gündemde olan Ağız ve Diş Hastanesi projemiz var. Bu alan Tavşanlı'nın hareketli yerlerinden biri. Ayrıca esnaflarımızın toplu halde buraya taşınması daha avantajlı olacaktır" dedi.

Esnafların dükkan yerlerinin Belediye'nin yapması konusundaki talebi üzerine bu görüşe olumlu yaklaşan Başkan Güler, "Biz oraya Belediye olarak tek tip dükkanları inşa edelim, sizler de bedelini ödeyerek daha düzenli ve nezih ortamda müşterilerinize hizmet etme imkanı bulun. Böyle bir proje yeni pazara hem bir düzen, hem de güzellik katacaktır. İnşallah 25 gün gibi kısa sürede biz buranın projelendirmesini yapar, sonraki süreçte de çalışmalarımızı tamamlayıp buralara inşa edilecek dükkanları sizlere tahsis ederiz" diye konuştu.

Daha sonra tahıl pazarı önündeki esnaflarla bir araya gelen Belediye Başkanı Mustafa Güler, buradaki dükkan sahiplerine Bedesten projesindeki son durumu anlatarak ihale sürecinin tarihlerini izah etti. Esnaflardan en geç Ramazan Bayramı sonrasına kadar işyerlerini başka noktalara taşımaları için gerekli hazırlıkları yapmasını isteyen Başkan Güler, "Bedesten Projesi tamamlandığında yaklaşık 80 dükkan Tavşanlılıların hizmetinde olacak. En küçüğü 36 metrekare olan dükkanlardan ihaleye katılarak sizler de alabilirsiniz. Ya da alacak kişilerden kiralayabilirsiniz. Projemiz hem bu bölgeye hem de Tavşanlı'mıza önemli bir değer katacaktır. Sizlere işlerinizde kolaylıklar ve bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.(EFE)

Tavşanlı’nın Ticari Hayatına Zenginlik Katacak Olan Bedesten Projesi İçin Geri Sayım

Tavşanlı’nın Ticari Hayatına Zenginlik Katacak Olan Bedesten Projesi İçin Geri Sayım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim