• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tavşanlı’dan Haberler

Tavşanlı’dan Haberler
Tavşanlı Belediyesi çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm sisteminin genç kuşaklara anlatılması adına okullarda başlattığı eğitim faaliyetlerine...

Tavşanlı Belediyesi çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm sisteminin genç kuşaklara anlatılması adına okullarda başlattığı eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Sömestr tatilinin sona ermesinin ardından ilköğretim ve ortaokullarda öğrencilere görsel sunumlarla bilgi aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kütahya Katı Atık A.Ş personeli bugüne kadar 5 bin öğrenciyle buluştu.

Şubat ayının ikinci bölümünde 4 ortaokulu daha ziyaret edecek olan ekipler Mart ayından itibaren lise gençliği ile bir araya gelecek.

- DOLU DOLU "KÜLTÜREL" PROGRAMLAR

KÜTAHYA (İHA) - Tavşanlı Belediyesi; Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yoğun bir program organizasyonu gerçekleştiriyor.

18 Şubat Perşembe günü 11.00'de Dağçeşme Düğün Salonu'nda ve 13.30'da da Kale Düğün Salonu'nda kanser hastalığı konulu sağlık söyleşisi düzenlenecek. 24 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'te Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenecek söyleşide ise ortopedik rahatsızlıklar ele alınacak.

Yine Şubat ayı içerisinde İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut "Mutlu Aile, Mutlu Yuva" konulu konferanslar verecek. Bu konferanslar; 26 Şubat Cuma günü 11.00'de Hanımçeşme Düğün Salonu'nda, 14.00'te Belediye Kültür Sarayı'nda (öğrencilere) 19.00'da da tüm halka açık gerçekleştirilecek. Ahmet Bulut'un konferansları 27 Şubat Pazar günü de devam edecek. Bu konferanslar ise Moymul Ortaokulunda saat 11.00'de, Çırçırçeşme Düğün Salonu'nda saat 14.00'te ve Dağçeşme Düğün Salonu'nda ise saat 19.00'dan itibaren başlayacak.

1-2 Mart tarihlerinde de Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel Mekke ve Medine konulu söyleşiler gerçekleştirecek.

4 Mart Cuma günü saat 20.00'de İbrahim Harmancıklıoğlu Yeşilçam Şarkıları konseri sunacak, 12 Mart Cumartesi günü Prof. Dr. Mustafa Karataş 14.00'te bayanlara 20.00'de de halka açık olarak konferans verecek.

19 Nisan Salı günü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ömer Döngeloğlu konferans verecek, Sedat Uçan ise konser sunacak. Bu etkinlikler 13.00'te bayanlara, 20.00'de de tüm halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Öte yandan Nejat Uygur Tiyatrosu'nun gösterime sunacağı Marko Paşa oyunu ile Serdar Tuncer söyleşisi de ilerleyen tarihlerde düzenlenecek.

- VAKKASOĞLU TAVŞANLI'DA KONFERANS VERDİ

KÜTAHYA (İHA) - Tavşanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında Vehbi Vakkasoğlu konferansları organize etti. 12 Şubat Cuma günü saat 13.30'da bayanlara, 19.30'da da tüm halka açık olarak düzenlenen konferanslarda, "Ailede Sevgi İletişimi" konusu ele alındı.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, aile kavramının önemine vurgu yaparak, "Aile yapısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef bozulmaya yüz tutuyor. Anadolu'da büyük önem taşıyan aile kavramı metropollerde artık bozulmaya başladı" dedi.

Evlenecek gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Evlenmek için en önemli unsur dindarlık kriteri olmalıdır. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılan (Elektrik alamadım) cümlesi bizi yansıtmıyor. Evlenecek gençlerimiz karşı tarafın dindar olup olmadığını iyi analiz etmelidir. Şimdi artık zenginlik ve şöhret gibi kavramlar ön planda. Ama kuracağınız yuvanızda huzur istiyorsanız kriterleriniz şan, şöhret ve para değil İslam yaşantısı olmalı. Kalbinizle cebinizin arasında sıkışmayın" dedi.

Dindarlık hususunun ise yanlış anlaşıldığına da işaret eden Vehbi Vakkasoğlu, "Biz de dindarlık deyince namaz kılan, umreye giden, Ramazan'da oruç tutan anlaşılıyor. Dindarlık, namaz ibadeti, namazdan sonra da devam ediyor mu, umreye giden bir vatandaş umreden döndüğünde yaşamını hakkıyla yerine getirebiliyor mu bu önemlidir. O yüzden gençlerimizin dindarlık anlayışı bu olmalıdır" şeklinde konuştu.

Evli vatandaşlara da seslenen yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Evlilikte en önemli husus, o evliliği idame ettirmektir. Eşlerin birbirlerine karşı önemli görevleri bulunmaktadır. İşten gelen bir koca eve geldiğinde güler yüz beklemektedir. Zaten gün içinde stres altında çalışan erkekler eve geldiğinde huzurlu olmalıdır. Aynı şekilde kadınların da erkeklerden beklentileri vardır. Kadınların erkeklerden şikayetleri genelde kendilerini dinlemedikleri yönündedir. Erkeklerimiz kadınlarımızın sorunlarını dinlemeli, onların da ev hanımlığı gibi ulvi bir görevi yerine getirdiğini unutmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimiz'in (SAV) aile yaşantısından da örnekler veren Vehbi Vakkasoğlu, ülkemizin ancak güçlü bir aile yapısı ile ayakta kalabileceğini vurguladı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de Yazar Vakkasoğlu'na konferansın ardından teşekkür ederek kendisine hediye takdim etti.

Başkan Güler, "Bizim için son derece önemli olan aile yapısına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Davetimize icabet ederek konferans için ilçemize gelen Vehbi Vakkasoğlu'na teşekkür ediyorum. Son derece verimli bir konferans oldu. Vakkasoğlu önemli hususların altını çizdi. Belediye olarak bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimize hız verdik. Bu programlarımıza tüm halkımızın ilgi göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

- BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ HİZMETE GİRDİ

KÜTAHYA (İHA) - Tavşanlı Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek kendi bünyesine ait sosyal tesisleri faaliyete geçirdi. Murat Gazi Parkı olarak bilinen eski SSK Hastanesi'nin karşısındaki alan bundan sonra Tavşanlı Belediyesi Sosyal Tesisleri olarak hizmet verecek.

Belediye personeli ile birlikte tüm vatandaşlara kapısını açan sosyal tesisler, yeni düzenlemeyle nezih bir ortama kavuştu.

Sosyal Tesislerin işletmeciliğini ise Belediye bünyesindeki TAGTAŞ şirketi üstlendi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 3 ayrı sosyal tesis daha yapacaklarını belirterek, "Daha önce etkili faaliyet yürütemeyen Murat Gazi Parkı'ndaki tesisleri Belediyemiz bünyesinde faaliyete aldık. Burada yaptığımız tadilat ve düzenlemelerle vatandaşlarımıza nezih bir ortam sunarken, uygun ücret politikasıyla da hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler almaktayız. Murat Gazi Parkı'nın yanı sıra 3 ayrı noktaya daha sosyal tesis yapmak istiyoruz. Bu tesislerimizden biri Göbel'de, ikincisi eski meteoroloji binasında ve son olarak da Ada Mesireliği'nde bir tesisimiz hayata geçecek. Ben vatandaşlarımızdan bu tesislerimize sahip çıkmasını bekliyor ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)

Tavşanlı’dan Haberler

Tavşanlı’dan Haberler

Tavşanlı’dan Haberler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim