• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Tavşanlı’da Kariyer Günleri

Tavşanlı’da Kariyer Günleri
Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi Öğrenci Kariyer Günleri ile OSB'de faaliyet yürüten firmalarla Teknik Lise'de eğitim alan öğrencileri bir araya getiriyor.

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi Öğrenci Kariyer Günleri ile OSB'de faaliyet yürüten firmalarla Teknik Lise'de eğitim alan öğrencileri bir araya getiriyor. Öğrenci Kariyer Günleri'nin ilki Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Konferansa Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Hisarlar Makine Tavşanlı Fabrika Müdürü Latif Mutlu Şahan, fabrikalarının üretim potansiyelinden bahsederek, ara elaman ihtiyacını Meslek Liseleri'nden karşılamak istediklerini söyledi. Şahan, öğrencilerin mesleklerinde başarılı olabilmesi için gereken bazı püf noktalarından söz ederek, böylesi önemli toplantıların arttırılması gerektiğini savundu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise OSB'ye dikkat çekerek, fabrikaların üretim aşamasında işçilerin çalışma prensiplerine riayet etmesinin kaliteyi arttığını kaydetti. Başkan Güler "Tavşanlı Belediyesi olarak gençlerimizin iyi yetişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Tavşanlı her geçen gün değişiyor. Bizim okuduğumuz dönemde İmam Hatip Lisesi'nin uygulama alanı okulumuzun yanında ki cami idi. Endüstri Meslek Lisesi'nin GLİ gibi öyle bir uygulama alanı vardı ki çok önemliydi. O dönem ki protokol devam ettirilmiş olsaydı, Türkiye'nin sanayi sektörünün alt yapısı Tavşanlı'dan oluşturulabilirdi. Hatta Türkiye'nin kendi otomobili bile Tunçbilek'te yapılabilirdi. Tavşanlı kendisine o kadar güveniyordu. Bugün GLİ daraldı, 1940'lı yıllardan bu yana ekonomimizin ana damarı olan GLİ küçülürken, bizimde OSB'ye yönelmemiz gerekiyordu. Hamd olsun bugün yaklaşık 3 bin kişi özel sektörde çalışıyor. Biz fabrikaları buraya davet ederken, bizim işini kendi işi gibi gören, kullandığı makinayı ekmek teknesi olarak gören insanlarımız var demiştik. 2009 yılından bu tarafa sürekli gelişim içerisinde bir sanayimiz var. Yeni hedefimiz OSB'de üretim yapan fabrikalarla sizleri tanıştırmaktır. İleride oralarda istihdam edilecek, ekmeğinizi kazanacaksınız. Şimdiden fabrikaları tanımanızın önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenci Kariyer Günleri'miz sizlere ve işletmelere hayırlı olsun" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2. OSB alanın kurulması konusunda da yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade ederek, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu başta olmak üzere hizmeti geçen herkese teşekkür etti.(EFE)

Tavşanlı’da Kariyer Günleri

Tavşanlı’da Kariyer Günleri

Tavşanlı’da Kariyer Günleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim