• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Tavşanlı’da jilet-çek projesi

Tavşanlı’da jilet-çek projesi
Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında ilçedeki berber ve kuaförlere jilet- çek kutusu dağıtıldı.

Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında ilçedeki berber ve kuaförlere jilet- çek kutusu dağıtıldı. Ülke genelinde bir kaç ilçede uygulanan proje doğrultusunda bundan sonra kullanılan jiletler doğrudan geri dönüşüme gönderilecek.

Tavşanlı Belediyesi Ege Bölgesi'nde örnek bir projeye imza attı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geliştirilen Jilet-çek Projesi kapsamında ilçede faaliyet gösteren berber ve kuaförlere kullanılmış jiletlerin toplanabileceği 200 adet kutu dağıtıldı. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i makamında ziyaret eden Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, doğayı ve sokak hayvanlarını koruyan bu uygulamada kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti.

Türkiye genelinde yıllık ortalama 600 ton jiletin çöp konteynırlarına ve doğaya atıldığının altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu tarz örnek projelerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Güler, "Tavşanlı'da 150 esnaf arkadaşımız var. Bundan sonra kuaför arkadaşlarımız kullandıkları jiletleri çöpe atmayacak. Bizim dağıttığımız kutularda toplayacaklar ve arkadaşlarımıza teslim edecekler. Böylece kullanılan jiletleri doğrudan geri dönüşüme kazandıracağız. Şu anda 200 kutu dağıttık. İlerleyen günlerde sayıyı arttıracağız. Vatandaşlarımızdan da evlerinde kullandıkları jiletleri, kartuşları çöpe atmamalarını istiyoruz. Müşterisi oldukları esnaf kardeşlerimize ulaştırmalarını talep ediyoruz. İlçeler bazında bu uygulamanın tek örneğinin İstanbul Kartal Belediyesi'nde olduğunu öğrendik. Tavşanlı Belediyesi'nin geliştirdiği bu projenin diğer ilçelerimize de örnek oluşturacağını düşünüyorum." dedi.

Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli ise her türlü etkinliklerinde Tavşanlı Belediyesini yanlarında gördüklerini söyleyerek Belediye Başkanı Mustafa Güler'e teşekkür etti. Düvenli, "Tavşanlı'daki berber ve kuaför esnafı olarak her türlü etkinliğimiz de Tavşanlı Belediyesini yanımızda gördüğümüz için memnunuz. Bu uygulama sayesinde arkadaşlarımız hem geri dönüşüme katkı sağlamış, hem de doğayı korumuş olacak. Tek bir jilet küçük görünse de ülke geneline baktığımızda 600 ton gibi yüksek bir miktar ortaya çıkıyor. Jilet-çek Projesi ile en azından Tavşanlı'da kullanılan jiletleri geri dönüşüme kazandıracağız. Oda olarak önümüzde ki günlerde çeşitli etkinliklerimiz olacak. Başkanımız Mustafa Güler her zaman destekçimiz oluyor. Kendisine esnafımız adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tavşanlı’da jilet-çek projesi

Tavşanlı’da jilet-çek projesi

Tavşanlı’da jilet-çek projesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim