• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tav Birikimini Dünyaya Açtı, Tanzanya’dan Eğitime Geldiler

Tav Birikimini Dünyaya Açtı, Tanzanya’dan Eğitime Geldiler
TAV Havalimanları'nın eğitim ve danışmanlık markası TAV Akademi, BM'nin havacılık kolu ICAO'nun eğitim platformu TRAINAIR Plus Programı üyesi olarak...

TAV Havalimanları'nın eğitim ve danışmanlık markası TAV Akademi, BM'nin havacılık kolu ICAO'nun eğitim platformu TRAINAIR Plus Programı üyesi olarak ilk eğitimini İstanbul'da düzenledi.

Havalimanı yapımı ve işletmeciliğinde Türkiye'nin dünyadaki lider markası TAV, bu alandaki bilgi birikimini kurumsallaştırarak küresel ölçekte pazarlıyor. Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu'nun (ICAO) akredite eğitim kurumu olan TAV Akademi tarafından İstanbul'da düzenlenen ilk eğitime Hindistan, Tanzanya, Suudi Arabistan ve Türkiye'den havalimanı işletmesi yöneticisi 12 kişi katıldı.

TAV Akademi Genel Müdürü Barış Müstecaplıoğlu, değerlendirmelerde bulunarak, "Yedi ülkede işletmesini üstlendiğimiz 14 havalimanında edindiğimiz bilgi birikimini kurumsallaştırarak geliştirmek ve dışarıya açmak üzere çalışıyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz strateji doğrultusunda, eğitimlerimizin uluslararası standartlara uygunluğu sivil havacılığın küresel ölçekteki çatı örgütü ICAO tarafından onaylandı. Bugüne kadar eğitmenlerimizi Çin'den Abu Dabi'ye, Almanya'dan Letonya'ya dünyanın pek çok bölgesine bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları için göndermiştik. Ülkemizde düzenlediğimiz bu eğitime farklı ülkelerden katılımların olması İstanbul'u bu alanda küresel bir eğitim merkezi haline getirmek üzere çalışmalarımızı destekler nitelikte" dedi.

30 saat e-öğrenme ve beş gün sınıf içi olmak üzere toplam iki bölümden oluşan programda dünyadaki en iyi uygulamalar paylaşılırken, yapılandırılmış gelişim programları hazırlanması, katılımcılarla etkin iletişim ve sunum becerileri gibi konularda simülasyonlar düzenlendi.

TAV Akademi, ICAO Trainair Programı'nda çoğunluğunu ülkelerin sivil havacılık otoriteleri ve üniversitelerin oluşturduğu 85 üye içerisindeki 16 özel eğitim kurumundan biri. ICAO tarafından yapılan denetimlerin sonucunda Ağustos 2015'te akredite eğitim kurumu oldu.

TAV Akademi aynı zamanda Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) Avrupa'daki dört eğitim merkezinden biri olarak görev yapıyor.

Sivil havacılık sektörünün standartlarını belirlemek ve bu standartların denetlemesi konusunda diğer sivil havacılık organizasyonlarına yol göstermek amacıyla 1944 yılında Birleşmiş Milletler bünyesinde kurulan ve bugün 191 üye ülkesi bulunan ICAO, sivil havacılık çalışanlarının eğitimleri konusunda da standartları belirleyen ana kuruluş olarak öne çıkıyor.

TAV HAVALİMANLARI HAKKINDA

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan'ın Tiflis ve Batum, Tunus'un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya'nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan'ın Medine ve Hırvatistan'ın Zagreb Havalimanı'nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya'nın Riga Havalimanı'nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket iştirakleriyle birlikte 2015'te 780 bin uçak seferine ve 102 milyondan fazla yolcuya hizmet sundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim