• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Tav berlin turizm fuarı'nda ilgi odağı oldu

Tav berlin turizm fuarı'nda ilgi odağı oldu
Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda bu yıl da yerini aldı.


TAV’ın tüm havalimanları ve hizmet şirketleriyle temsil edildiği standı, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.TAV Havalimanları, bu yıl 48. kez düzenlenen ve uluslararası turizm-seyahat endüstrisinin en prestijli organizasyonlarından ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda işlettiği tüm havalimanları ve hizmet şirketlerini temsil ettiği standı ile yerini aldı. Almanya’nın başkenti Berlin’de 5-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı’nda TAV standı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Turizm profesyonellerini bir araya getirerek sektöre yön vermeyi hedefleyen ve dünyanın en prestijli turizm organizasyonu olarak kabul edilen ITB Berlin-Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nı dört gün boyunca 170 binden fazla insan ziyaret etti. 180’den fazla ülkeden yaklaşık 10 bin şirketin temsil edildiği fuarda Tav Havalimanları, 55 metrekarelik standıyla yer aldı.

“HAVALİMANLARIMIZIN BULUNDUĞU ŞEHİRLERİN TURİZM FAALİYETLERİNE DESTEK OLUYORUZ”

Tav Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Aslıhan Çörtük Tav Havalimanları olarak 11 yıldır ITB Berlin Fuarı’na katıldıklarını anlatarak, “Burası dünyanın en büyük turizm fuarı. Turizm sektörünün bütün oyuncuları burada. Otelciler, acenteler, turizm otoriteleri, turizmle alakalı devlet büyükleri dünyanın her tarafından buraya geliyorlar” ifadelerini kullandı.

Tav Havalimanları olarak artık sadece bir altyapı sağlayıcısı olmadıklarına dikkat çeken Çörtük, “Havalimanlarımızın bulunduğu şehirlerin de turizm faaliyetlerine de destek olmamız gerekiyor. Bu aslında dolaylı yoldan yolcu sayımızı da arttırmamızı sağlıyor. Bizim burada öncelikli hedefimiz başta havayolları ve tur operatörleri olmak üzere havalimanlarını işlettiğimiz şehirlerin pazarlama faaliyetini yürütmek. Aynı zamanda otelciler, acenteler, şehirlerin yöneticileri de burada olduğu için onlarla da sıkı temaslarda bulunuyoruz ve havalimanlarını işlettiğimiz şehirlerin sorunları varsa onlar için birbirimizi bildiriyoruz. Önümüzdeki yıllardaki beklentilerini, potansiyellerini tartışıyoruz ve beraber neler yapabileceğimizi belirliyoruz, ortak bir mesajla şehirleri pazarlamaya çalışıyoruz” diye konuştu. Çörtük, bu anlamda ITB Berlin Fuarı’nın kendilerine gereken kompakt mekanı sağladığını belirtti.

“ARTIK KÜRESEL BİR FİRMA OLDUK”

İlk başladıklarında tek bir havalimanına sahip olduklarını, bugün ise 7 ayrı ülkede 13 havalimanları bulunduğunu dile getiren Tav Havalimanları Pazarlama Koordinatörü Çörtük, “Dolayısıyla, aslen bir Türk firması olarak Türkiye’yi de temsil ediyoruz ama 7 ayrı ülkede iş yaptığımız için artık küresel bir firma da olduk. Diğer ülkelerin de turizm faaliyetlerini burada yakından takip ediyoruz ve onlara destek oluyoruz” dedi.

Çörtük, TAV’ın aynı zamanda 6 tane de servis firması bulunduğunu ifade ederek, “Onların da kendi işleri var. Yolcu karşılama olsun, biletleme olsun, değişik değişik sektörlerde çalışan 6 firmamız var. Mağazacılık sektöründe var, yiyecek içecek sektöründe var. Bunların da hepsi turizm çatısı altında toplanabilir şeyler. Bunların hepsi için ayrı ayrı faaliyetlerimiz var. Her faaliyetten sorumlu arkadaşlarımız da burada. Burası bize bu mekanı sağlamak açısından, bütün temaslarımızı bir arada görmek açısından değerli bir fırsat sunuyor” şeklinde konuştu.

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan Tav Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede Tav Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2013’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve yaklaşık 85 milyon yolcuya hizmet sundu.

ITB BERLİN FUARI

Gelecek dönemin turizm trend ve stratejilerinin ortaya konulduğu ve 1966’da beş ülkenin katılımıyla başlayan ITB Berlin, zaman içinde gelişerek bugün turizm ve seyahat sektöründe dünyanın en kapsamlı etkinliği haline geldi. İlk yıl 580 metrekarelik alanda yer alan fuar, bu yıl 160 bin metrekareden geniş bir bölgeye yayılıyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim