• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Tatvan’daki Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Tatvan’daki Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi
Bitlis'in Tatvan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Bitlis'in Tatvan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde şu anda devam eden 9 okuma yazma kursu bulunurken, bu kurslara 30'u bayan olmak üzere toplam 50 kursiyer katılım gösteriyor. Önceki yıllara oranla bu yıl okuma yazma kurslarına olan ilgi daha da artarken, eylül ayı itibariyle başlayan kurslardan 3'ü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 3'ü Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi, 1'i Bitlis Tatvan E Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve 2'si de Tatvan Aile Destek Merkezi'nde (TADEM) olmak üzere toplam 9 kurs devam ediyor. Değişik nedenlerden dolayı okula gidemeyen ve yaşları 18 ila 70 arasında değişen kursiyerlerin okuma yazma öğrenmek için gösterdikleri azim ise takdir topluyor. Okuma yazmaya oldukça hevesli olan kursiyerler, okuma yazma öğrenebilmek için büyük bir çapa sarf ederken, azimleriyle de örnek teşkil ediyorlar. Kursiyerler aynı zamanda okumanın yaşının olmadığını da bir kez daha ortaya koyuyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu okuma yazma kursları ile ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede şu an toplam 9 okuma yazma kursunun devam ettiğini söyledi. Açılan kurslara her yaştan yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kaymakam Erkan, "İlçemiz genelinde şu anda toplam 9 okuma yazma kursumuz bulunuyor. Bu kurslarımızdan bazıları hafta içinde bazıları ise hafta sonunda sabah ve öğle olmak üzere iki kademeli olarak veriliyor. Ayrıca kurslarımızda gerekli tüm dokümanlar da yine tarafımızdan karşılanıyor. Ayrıca kursiyerlerin gerek yaşlarından ve gerekse de ev hayatlarındaki yoğunluktan kaynaklanan zorlukları kolaylaştırmak adına fiziki şartlar, ders saatleri, ulaşım ve birebir ders alma gibi konularda birçok imkan sağlanıyor. Yine bu kurslardan sonraki öğrenim basamağına da ayrıca teşvik ve destek verilmektedir. Bu anlamda, kaymakamlık olarak ilçemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için büyük gayret sarf etmekteyiz" dedi.

Okuma yazma kursu ile ilgili İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde sürekli olarak kurs kayıtlarının devam ettiğini kaydeden Erkan, "Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda kurs açmaya devam ediyoruz. Bu anlamda, okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı bu kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz. Ben bu vesile ile bir birinden farklı kurslar açarak vatandaşlarımızın bu kurslardan yararlanmasını sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Tatvan’daki Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Tatvan’daki Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Tatvan’daki Okuma Yazma Kurslarına Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim