• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tatvan’da “YGS Sınav Güvenliği” Toplantısı

Tatvan’da “YGS Sınav Güvenliği” Toplantısı
Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında "YGS sınav güvenliği" toplantısı yapıldı.

Bitlis'in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan başkanlığında "YGS sınav güvenliği" toplantısı yapıldı.

Kurum amirlerinin katılımıyla kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantı neticesinde sınavın güvenliği, sınav merkezlerinin durumu, sınava girecek öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorunların çözümü, sınav öncesi ve sonrası yapılacak çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan toplantı ile ilgili konuşan Kaymakam Erkan, hafta sonu yapılacak olan YGS için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS sınavına Tatvan'dan 31 binada toplam 6 bin 300 öğrencinin gireceğini belirten Erkan, "Kurum amirlerimizle yapmış olduğumuz sınav güvenliği toplantısı neticesinde öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda sınava girmeleri ve sınav süresince de huzurlu bir ortamda sınavlarını tamamlamaları için görüş alışverişinde bulunduk. Bu kapsamda olumsuz bir durum yaşanmaması için şimdiden gerekli tüm tedbirleri aldık" dedi.

Hafta sonu yapılacak olan YGS'ye girecek olan tüm öğrencilere başarı dileğinde bulunan Erkan, YGS'nin öğrencilerin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sınavın önemi, strese ve gerilime neden olmamalıdır. Öğrencilerimizin önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda başarılı bir performans göstereceğine olan inancımız tamdır. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz uzun bir süredir hazırlandıkları bu sınavı başarılı bir sonuçla atlatarak, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) de başarılı olacaklardır. Öğrencilerin uzun çalışma maratonu sonunda yaşamlarını şekillendirmek için üniversiteyi, kazanması en büyük dileğimizdir. Bu anlamda, bizlerde öğrencilerimiz ve aileleriyle birlikte bu sınavın heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimizin bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmeleri faydalarına olacaktır. Bu sınavda alacağınız sonuç ne olursa olsun moralimizi hiçbir şekilde bozmamamız gerekiyor. Aksine hedeflerimizi daha da yükselterek bu doğrultuda daha çok çalışmamız gerekiyor. Ben bu vesile ile sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Sınav günü ile ilgili bazı uyarılarda da bulunan Kaymakam Murat Erkan, "Kıymetli Tatvan halkı; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği için büyük önem arz eden YGS'nin yapılacağı 13 Mart Pazar günü öğrencilerimizin konsantrasyonlarının dağılmaması için, sınav öncesi ve sınavın bitimine kadar geçen süre zarfında gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermenizi önemle rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim