• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri
Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı tarafından spor alanındaki yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında okullarda yetenek tespitine...

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı tarafından spor alanındaki yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında okullarda yetenek tespitine başlandı.

Antrenör Ömer Uğur koordinatörlüğünde yapılan yetenek testlerinde öğrencilere iki aşamalı olarak testler uygulanıyor. Testlerin ilk etabında öğrencilerin patlayıcı kuvvet, beceri ve koordinasyonları ölçülürken, testin ikinci aşamasında ise 8 farklı branştan antrenörün gözetiminde branş testi yapılacak. Yetenek testinin ilk aşamasına tabi tutulan öğrenciler, yeteneklerini ortaya koymak için parkurda zamanla yarışıp ter dökerken, merkez okullardaki yetenek tespiti testlerinin tamamlanmasıyla daha sonra köy okullarına yayılacak.

Yapılan yetenek testleriyle ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, proje kapsamında en az 5 bin öğrencinin bu testlerden geçirilerek yeteneklerinin tespit edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Amaçlarının ilçedeki 10 - 15 yaş grubundaki yetenekli öğrencileri belirleyerek bu öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda başarılı olmalarına katkı sunmak olduğunu belirten Kaymakam Erkan, "Bu anlamda yetenekli öğrencileri belirlemek için proje dahilinde bir ekip kurduk. Antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve beden eğitim bölümü öğrencilerinden oluşan bu ekibimiz ilk olarak ilçe merkezindeki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerini bu testlere tabi tutacak. İlk testte başarılı olan öğrencilere daha sonra ise testin ikinci aşaması olan 8 farklı branştan antrenörün gözetiminde branş testi uygulanacak. Bu uygulama sonunda her kickbox, muaythai, voleybol, basketbol, hentbol, güreş, judo ve futbol branşları için toplamda 250 öğrenci belirlenecek. Bu 250 öğrencinin belirlenmesinin ardından ise bu öğrencilerin aileleriyle bir araya gelinerek öğrencilerin spor yapmaları ve sporun öğrenciler üzerindeki pozitif etkileri konusunda bilgilendirme yapılacak. Tespit edilecek olan bu sporculardan 20 kişilik takımlar kurulacak ve kampa alınacak. Bu takımlara yönelik profesyonel çalışmalar yapılacak. Ayrıca bu öğrencilerin beslenmeleri ve okuldaki ders durumları da yakından takip edilerek bu öğrencilerin hem yetenekli olduğu spor branşında hem de okuldaki derslerinde başarılı olması sağlanacak. Ben bu vesileyle projenin her aşamasında yer alan ve yer alacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

İnsana yapılan her yatırımın başarıya ulaştığı gibi bu projenin de kısa sürede başarıya ulaşıp meyvelerini vereceğine inandığını ifade eden Kaymakam Murat Erkan, projenin yakından takip edileceğini de sözlerine ekledi.

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri

Tatvan’da Sporcu Seçmeleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim