• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Tatvan’da Karne Sevinci

Tatvan’da Karne Sevinci
Bitlis'in Tatvan ilçesinde 21 bin 913 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 21 bin 913 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Karne günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ile birlikte Tuğ Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, hem okulun idareci ve öğretmenleri ile hem de öğrencilerle bir araya geldi. Okulun öğrenmen ve idarecileriyle kısa bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Erkan, daha sonra hem öğrencilere karnelerini dağıttı hem de nasihatlerde bulundu. Karne dağıtım töreninde konuşma yapan Erkan, bugün itibariyle 2015 - 2016 eğitim öğretim döneminin noktalandığını belirterek, "Bugün bizim çocuklarımıza, öğrencilerimize verilen karne aslında hepimize veriliyor. Karneyi sadece öğrencilerimizin aldığı bir sonuç olarak değerlendirmememiz lazım. Başta öğrencimiz, aileleri, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve idare amiri olarak bizlerinde bundan pay çıkarması gerekiyor. Ortada bir başarı varsa bunda hepimizin payı var ama başarısızlık varsa ortada bunda bizimde mutlaka payımız olduğunu düşünüyorum. Öğrencimiz eğer bir sıkıntısı ve bir problemi yoksa başarılıdır, iyi sonuçlar alması gerekir. Eğer bunda bir sıkıntı varsa, bir problem varsa, bir eksiklik varsa, bu hepimizin ortak eksikliğidir. Başta bizlerin ilk payı kendimize çıkarmamız lazım belki. Başarı varsa en büyük pay öğrencimizindir. Ama bir başarısızlık varsa bunda en son sorumlu tutulacak kişi öğrencimizdir. Sonuçları ve karneyi bu anlamda değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Yarıyıl tatili için öğrencilere tavsiyelerde, ailelere ise uyarılarda bulunan Kaymakam Murat Erkan, "İnşallah ilçemiz için, ülkemiz için eğitim öğretim dönemi güzelliklere vesile olmuştur. Umarım her eğitim öğretim dönemi bir önceki dönemden daha güzel olur, bizim arzumuz ve temennimiz de bu yöndedir. Bu anlamda gençlerimizi, öğrencilerimizi hem tebrik ediyoruz hem de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Ara tatillerini iyi değerlendirsinler, karnelerini iyi değerlendirsinler, kendilerini iyi sorgulasınlar. Ama hiçbir zaman karamsarlığa düşmesinler. Ortada bir olumsuzluk varsa en son sorumlu tutulacak kişi öğrencinin kendisidir. Bu kesinlikle böyledir. Öğrencilerimiz 15 tatilde iyice dinlensinler, zamanlarını iyi değerlendirsinler. Dinlenmeleri açısından öğrencilerimizin tatil sürecinde akademik çalışmadan bir miktar uzak kalmalarında belki fayda var. Ama sosyal aktivitelerden, kitap okuma alışkanlıklarından hiçbir zaman taviz vermesinler. Tatilde de bol bol kitap okusunlar, yazmayı seviyorlarsa yazsınlar. Sosyal etkinliklerine ağırlık versinler. İyice dinlendiler ama diğer sosyal aktivitelerden de geri kalmasınlar, sonuna kadar devam etsinler. Anne babalarda karneleri söylediğimiz doğrultuda değerlendirirsinler. Eğer ortada olumsuz bir sonuç varsa mutlaka bundan pay çıkarsınlar. Belki en büyük pay ailelere ve bizlere aittir. Tekrar söylüyorum, eğer ortada bir eksiklik, bir başarısızlık varsa bundan en son sorumlu tutacağımız kişi öğrencilerimizdir. Karneleri böyle değerlendirmemiz gerekiyor. Öğrenciye verilen karne, başta öğretmen olmak üzere bütün herkese verilmiş bir karnedir, herkesin ortak sonucudur. Olumsuzlukları da bizlerin ortaklaşa, el ve güç birliğiyle ortadan kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Kaymakam Erkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, öğrencilere karnelerini dağıtarak, toplu fotoğraf çektirdi.

Tatvan’da Karne Sevinci

Tatvan’da Karne Sevinci

Tatvan’da Karne Sevinci

Tatvan’da Karne Sevinci

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim