• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Tatvan’da “Çanakkale Destanı” Adlı Tiyatro Oyunu

Tatvan’da “Çanakkale Destanı” Adlı Tiyatro Oyunu
BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla "Çanakkale Destanı" adlı...

BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla "Çanakkale Destanı" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Çanakkale savaşlarını konu alan tiyatro oyununu izleyenler zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Baştan sona büyük bir ilgi ile izlenen oyun, izleyicilerden büyük alkış ve tam not aldı.

Oyunun sona ermesinin ardından sahneye çıkan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra'ya çiçek takdim ederek, sahnelenen güzel oyundan dolayı tiyatro ekibine teşekkürlerini iletti. Tiyatro oyununu büyük bir beğeni ile izlediklerini ifade eden Kaymakam Erkan, "Başta güzel tiyatro eserinden dolayı, ilçem ve kaymakamlığım adına tüm tiyatro ekibine teşekkür ediyorum. Çanakkale'nin ne anlama geldiğini ortaya koymamızın belki de en güzel yolu, "Çanakkale savaşını kaybetseydik ne olurdu?" soruna cevap almak olur. Herkesin bu soruyu kendine sorması gerekir. Kuvvetle muhtemel eğer biz Çanakkale Savaşı'nı kaybetseydik, ne siz ne de bizler olmayacaktık, İslam coğrafyası tamamen ayaklar altında olacaktı ve Sevr uygulanacaktı. Hiç kimse zannetmesin o kadar ordu sadece Çanakkale Savaşı için gelmiş olsun. Oraya gelmelerinin sebebi İslam coğrafyasını tamamen ayaklar altına almaktı. Çanakkale Savaşı bizim için bu anlama geliyor, ama maalesef Çanakkaleler hiç bitmiyor. Her devrin kendine göre bir Çanakkale'si var. Ama bu Çanakkaleleri zafere çevirmenin yolunu da Mehmet Akif Ersoy bizlere veciz ifadesiyle söylemiştir. "Tefrika girmedikçe bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez', yani Çanakkale ruhu. Bu vesileyle ben tekrardan güzel oyunları için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra ise, Kaymakam Erkan'a teşekkürlerini sunarak, oyuna olan ilgi ve alakadan dolayı izleyicilere teşekkürlerini iletti. Oyuna olan ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren Katra, "Bir hafta Bitlis'te kalacağız. İnşallah on binlerce izleyiciye Çanakkale ruhunu yaşatacağız. 1915 yılında ecdadımızın göstermiş olduğu büyük fedakarlıkları Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Arap, hepsinin kardeş içinde et tırnak olarak hiçbir şekilde öfke, kin olmadan kardeşlikle elde ettikleri büyük zaferin ruhunu ve özünü inşallah Bitlis'te yaşadık. Türkiye'nin diğer illerinde sahnelemek için yola çıktık. Muhteşem bir atmosfer oluştu. Seyircilerin gözlerinden akan gözyaşları bizim oyunculuk performansının daha da artmasını sağladı. Hepsinin yüreğine, gönlüne sağlık diyorum, iyi ki Bitlis'e geldik. Yüce Rabbim ülkemizdeki kardeşliği, Çanakkale Zaferi'nde kazanılan o kardeşlik duygusuyla inşallah tekrardan bütünleştirir" dedi.

Tiyatro oyunu, çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona ererken, programının ardından Kaymakam Murat Erkan ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy, tiyatro ekibini akşam yemeğinde ağırladı.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tatvan’da “Çanakkale Destanı” Adlı Tiyatro Oyunu

Tatvan’da “Çanakkale Destanı” Adlı Tiyatro Oyunu

Tatvan’da “Çanakkale Destanı” Adlı Tiyatro Oyunu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim