• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Tatvan’da 60 Girişimci Kursiyer Sertifikasını Aldı

Tatvan’da 60 Girişimci Kursiyer Sertifikasını Aldı
Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlemiş olduğu girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 60 kursiyer...

Bitlis'in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ve KOSGEB'in ortaklaşa düzenlemiş olduğu girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 60 kursiyer törenle sertifikalarını aldı.

TATSO konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan TATSO Başkanı Bilal Dağdağan, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOSGEB ile ortaklaşa düzenlemiş oldukları ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursunu başarıyla bitiren 60 kursiyeri mezun ettiklerini söyledi. Ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kursu devam edeceğini kaydeden Dağdağan, "8 Mart Dünya Kadınlar Wünü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz programda kadınlarımıza ve engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak yeni kurslar açmak için İŞ-KUR ile protokol imzalamış bulunmaktayız. Burada belirtmek isterim ki Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası her zaman genç girişimcileri desteklemiş ve desteklemeye de devam edecektir. Ücretsiz olan bu kursu başarıyla bitiren arkadaşlardan ricamız. kursa verdikleri önemi yazacakları güçlü projelerle destekleyip iş hayatına adım atmalarıdır" yiye konuştu.

KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Ömer Erkılıç smd. "Biz KOSGEB olarak her zaman Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile koordineli bir şekilde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ücretsiz olan bu kurslarımıza katılan ve başarılı olan arkadaşlar daha sonra bizlere sundukları projelerden dolayı farklı kalemler adı altında 50 bin TL hibe. 100 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150 TL'ye kadar destek alabilecekler" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, iş ahlakının önemine değindi. Kursiyerlere iş hayatlarında başarı dileğinde bulunan Vali Çınar, "Burada bulunan bütün arkadaşlar inşallah başarılı iş adamları ve iş kadınları olurlar. Başarının birinci ve en önemli anahtarı iş ahlakıdır. İş ahlakı sağlam olan herkesin başarıya ulaşacağına eminim. Zaten yüce dinimiz İslam da bunu emreder" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen törenle sertifikalar dağıtıldı.

Düzenlenen sertifika törenine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Vali Yardımcısı Kamil Güzel, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Ömer Erkılıç, Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı, Tatvan Ticaret ve Sanayi Başkanı Bilal Dağdağan, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyelerinin sanı sıra kursiyerler katıldı.

Tatvan’da 60 Girişimci Kursiyer Sertifikasını Aldı

Tatvan’da 60 Girişimci Kursiyer Sertifikasını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim