• BIST 9542.15
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Tatvan’a Teleferik Müjdesi

Tatvan’a Teleferik Müjdesi
Bitlis'in Tatvan Belediyesinin seçim vaatleri arasında yer alan ve ilçe için büyük önem arz eden teleferik projesi hayata geçiriliyor.

Bitlis'in Tatvan Belediyesinin seçim vaatleri arasında yer alan ve ilçe için büyük önem arz eden teleferik projesi hayata geçiriliyor.

Teleferik projesi ile ilgili projesini kardeş olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) sunan Tatvan Belediyesi, proje ile ilgili olumlu cevap aldı. Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un seçim vaatleri arasında bulunan teleferik projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği içinde hayata geçirilecek. Fuar mevkiinden Çamlık Tepesine uzanacak olan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki iki istasyonlu teleferik güzergahı ile Çamlık Tepesine inşa edilecek seyir terası sayesinde Tatvan, kuş bakışı görünümlü bir tesise sahip olmuş olacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, seçim vaadi olan teleferik projesinin hayata geçirileceğinin müjdesini vererek, üzerinde yoğun mesai harcadıkları projeye destek verecek olan kardeş belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Tatvan adına teşekkürlerini iletti.

Teleferik projesinin hayata geçmesiyle beraber hemen hemen bütün seçim vaatlerini yerine getirilmiş olacağını vurgulayan Başkan Aksoy, "Fuar alanından çamlık tepesine uzanan teleferik projemiz İBB tarafından kardeş belediye kapsamında kabul edildi. Sayın Topbaş, Ankara'da düzenlenen Ak Parti 5. Yerel Yönetimler sempozyumunda standımızı ziyaret ederek müjdeyi vererek bu teleferiği Tatvan'a kazandıracaklarını ifade ettiler. Başbakanımıza da durumu arz ettik. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'da güzel bir proje olacağını, Tatvan'a böyle bir eser kazandırmanın harikulade olacağı noktasında görüşlerini ifade ettiler. Bu anlamda, şuan projenin alt yapısı hazırlanmaktadır. Teleferik güzergahımızın uzunluğunun yaklaşık 1 kilometre ve bir kalkış noktası birde varış noktası olmak üzere iki istasyonlu yapmayı düşünüyoruz. İBB'den Tatvan'a gelecek olan heyet güzergah noktasında inceleme yapacak, daha sonra da inşaat aşamasına geçeceğiz. Teleferik yapıldıktan sonra çamlık tepesine güzel bir seyir terası ve kafeteryalar, restoranlar yapmayı düşünüyoruz. Bu tesisler sayesinde vatandaşlarımız Tatvan'ın eşsiz doğa manzarasını seyretme imkanına bulabilecek" diye konuştu.

Teleferik projesini de hayata geçirdikten sonra seçim döneminde vaat ettikleri hemen hemen tüm projeleri hayata geçirmiş olacaklarını kaydeden Başkan Aksoy, önce haktan sonra halktan aldıkları güçle hizmetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim