• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Tatvan, TEOG’da İl Birincisi Oldu

Tatvan, TEOG’da İl Birincisi Oldu
Bitlis'in Tatvan ilçesi, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) elde ettiği 55.12'lik puan ortalamasıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl...

Bitlis'in Tatvan ilçesi, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) elde ettiği 55.12'lik puan ortalamasıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl yine il birincisi olma başarısını elde etti.

Eğitim öğretim anlamında başarı zincirine her geçen gün yeni bir halka daha takarak yoluna emin adımlarda devam eden Tatvan, TEOG'da yine geleneği bozmayarak ikinci yılda da en yakın takipçisi olan il merkezine bir puanlık fark atarak 55.12'lik puan ortalamasıyla il birinciliğini göğüsledi. Elde edilen başarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, başarının ekip işi olduğunu belirterek, "Genel anlamda değerlendirdiğimiz zaman son yıllarda eğitim alanında ilçemizde çok güzel şeyler oluyor. Başarılı bir trend ve hava yakalandı. Bununda sonuçlarını son 2-3 yıldır görüyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TEOG'da almış olduğumuz 55.12'lik puan ortalamamızla il birincisi olduk. Bu çok güzel ve iyi bir sonuç ve bizleri ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

İdari anlamda hedef olarak değerlendirildiğinde yapılması gereken çok iş ve alınması gereken çok mesafe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Murat Erkan, "Bunları da çok iyi değerlendirip ortada eksiliklerimiz varsa, yapmamız gereken şeyler varsa, yetişemediğimiz konular varsa bunları çok iyi tespit edip, sebepleri iyi belirleyip, sebepler üzerinden çalışmamız lazım ki sonuçlar da ona göre iyi olsun. Ama genel anlamda başarı güzel, bunun haberini almak güzel, öğrencilerimizle ilgili, milli eğitimle ilgili güzel haberler almak güzel. Ama hep sonuç odaklı olmakta doğru değil, başarı odaklı olmakta çok doğru değil. Sonuç ve başarı budalası olmakta, çocuklarımızı bazen yarış atı gibi sürekli yıkıcı bir rekabetin içine sokmak, böyle bir kulvarın içine sokmak bana çok insani gelmiyor. Önemli olan çocuklarımıza insani bir eğitim vermek, onu her yönüyle geliştirmek. İnsani özellikleri başta olmak üzere bütün potansiyellerini ortaya çıkarmak. Bu noktaya da biraz eğilmemiz lazım. Akıl, ruh ve beden terbiyesi, bizim eğitimi bu üç başlık üzerine oturtup, imkanlarımızı, eğitim sistemimizi, eğitim anlayışımızı buna göre dizayn etmemiz lazım. Yoksa iyi sonuçlar alınır ancak, iyi insan yetiştiremeyebilirsiniz. Ama bu anlayışla hareket edildiği zaman iyi sonuçlar kendiliğinden gelir ve ortada da bizim arzu ettiğimiz, bizim hedeflediğimiz iyi insan profili ortaya çıkar. Zaten bizim de en temel hedefimizin bu olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu vesile ile öncelikle başarının mimarı öğrencilerimizi tebrik ediyor, ayrıca başarıya katkı sunan öğretmen, okul idarecileri ve bütün milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tatvan, TEOG’da İl Birincisi Oldu

Tatvan, TEOG’da İl Birincisi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim