• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Tatilin faturası ’fazla kilo’ olmasın

Tatilin faturası ’fazla kilo’ olmasın
Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Özge Akar Özyaman tatilde daha fazla yemek yeme eğiliminin arttığını vurguladı.

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Özge Akar Özyaman tatilde daha fazla yemek yeme eğiliminin arttığını vurguladı. Özyaman, "İnsanlar tatil öncesi diyet yapıp zayıflıyor. Tatilde ise "Aylardır az yemek yiyorum. Artık kendimi ödüllendireceğim" düşüncesiyle fazla yemek yiyor ve verdiği kiloları geri alıyor" dedi.

Özellikle "her şey dahil" sistemiyle hizmet veren otellerde tatil yapanların kilo alma tehlikesinin yüksek olduğunu kaydeden Özge Akar Özyaman, "Bu otellerde yemekler açık büfe olarak veriliyor. Ayrıca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar hamburger saati, sıkma saati, dondurma saati, pasta saati gibi ikramlarda bulunuluyor. Üstelik bunlar, çok gösterişli bir şekilde sunuluyor. Bu da insanları yemek yemeye teşvik ediyor. Otel müşterileri "Verdiğim para boşa gitmesin" düşüncesiyle hareket ettiğinde, yenilen yemek miktarı daha da artıyor" diye konuştu.

"Boş zamanlar yemekle geçiyor"

Tatili evinde geçirenlerin de yemek yeme eğiliminin arttığını kaydeden Diyetisyen Özge Akar Özyaman, "Evinde kalanlar da sahillere gidenler gibi gün boyu çerez, dondurma, kavun, karpuz, üzüm, mısır, yöremizde bici bici ve karsambaç yiyerek ya da her zamankinden daha çok meşrubat içiyor. Bunların birçoğunun kalorisi az gibi görünüyor ama tüketim miktarı fazla olduğu için kilo almaya neden oluyor" dedi. Özyaman tatil döneminde kalori artarken harcanan kalorinin de artması ve yemeklerde ölçüye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim