• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Taşpınar, Kocamaz’a Otogardaki Zararı Sordu

Taşpınar, Kocamaz’a Otogardaki Zararı Sordu
AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, belediyenin otogardan ne kadar zarar ettiğini sordu.

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a, belediyenin otogardan ne kadar zarar ettiğini sordu.

Parti binasında düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Taşpınar, yaklaşık 1 yıl önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile il kongresini yaptıklarını hatırlatarak, geçen süre içerisinde teşkilatlarla birlikte iki genel seçim yaşadıklarını söyledi. Bunlardan birinin 7 Haziran, diğerinin de 1 Kasım seçimleri olduğunu ifade eden Taşpınar, her iki seçimde de teşkilatlarla birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışarak başarılı bir sonuç aldıklarını belirtti. 1 Kasım seçimleri sonunda AK Parti'nin ilk kez bu kadar büyük farkla Mersin'de birinci parti olduğunu dile getiren Taşpınar, bu başarıda tüm parti teşkilatının emeği olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin geleceği adına çok önemli bir sonuç aldığımız 1 Kasım'da en küçük katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Mersin bu seçimlerin ardından bugüne kadar tarihinde hiç olmamış olan bir başbakan yardımcısına da kavuştu. Seçim sonuçlarıyla iyi bir netice alarak Ankara'ya 4 milletvekili göndermiştik, birinci sırada yer alan Sayın Lütfi Elvan artık başbakan yardımcısı olarak Mersin'e hizmet edecek" dedi.

Konuşmasının devamında, "17-25 Aralık kumpas ve darbe operasyonları'nı hatırlatan Taşpınar, bu operasyonların üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek, "Bu süre içerisinde ihanet planı yapanların hepsi önce Allah'ın izni ardından Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dik duruşu ile alt üst oldular. Bizlere "kaçacak" diyenlerin hepsi kendileri pılını pırtını toplayarak kaçıp gitti. Bizler de burada Mersin teşkilatları olarak bunlarla sonuna kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"TULUMBA BAT-ÇIK PROJESİNDE BAŞKAN KOCAMAZ'A 6 AY DA SÜRE VERİYORUZ"

Mersin'deki belediye çalışmalarına da değinen Taşpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Tulumba Bat-Çık Projesi ile ilgili çalışmaların 3 Ocak 2016'da biteceğine dair söz verdiğini hatırlatarak, "Ama gelinen süreçte bakıyoruz ki, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdiği tarihte sadece kavşağın bir kısmını asfalt dökerek açacak. İnşaat

bitmeden bir kısmına asfalt döküp açarak her halde "sözümü yerine getirdim" demeyi düşünüyor. Biz sözünü yarım olarak yerine getirdiğini düşünüyoruz. Keşke bu projede tarih vermeseydi de bu güzel projeyi sağ salim, daha sağlıklı olarak tümünü bitirerek açsaydı. Biz kendisine 6 ay daha süre veriyoruz. 6 ay sonra bitirirse biz yine Sayın Kocamaz'ı sözünü yerine getirmiş kabul edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"OTOGAR İHALESİNİ OTOBÜSLERİN ARKASINA İLAN VEREREK DUYURMUŞTU, ŞİMDİ DE ZARARIN NE KADAR OLDUĞUNU AYNI ŞEKİLDE DUYURMASINI İSTİYORUZ"

Mersin'in bir başka kanayan yarasının da otogar sorunu olduğunu ifade eden Taşpınar, konuşmasına şöyle devam etti; "Şu anda Mersin Otogarı işlemiyor, otobüsler buraya giremiyor. Bunda da en çok mağdur olan vatandaşlarımız oluyor. Sayın Belediye Başkanımızdan şu konuda bir bilgilendirme istiyoruz; otogarı ihaleye verdiğinde "Ben belediye bütçesine şu kadar para kazandırdım" diyordu. Şimdi de kendisinden otogar şu anda ne kadar zararda, otogarla ilgili belediyenin bütçesine girmeyen para ne kadar? Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'dan, daha önce bu duyuruyu otobüslerin arkasına asmıştı "şu kadar para kazandırdık" diye. Aynı yerlere asmasını istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi buradan ne kadar zarar etmiştir, kasaya girmesi gerektiği halde girmeyen para ne kadardır, bununla ilgili bir işlem yapmış mıdır? Biz bununla ilgili açıklama bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim