• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Taşkesenlioğlu’ndan Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Taşkesenlioğlu’ndan Şehitler Günü Ve Çanakkale Zaferi Mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart...

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Taşkesenlioğlu, mesajında şöyle dedi: "Çanakkale Savaşı, milli iradenin bağımsızlığa olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Çanakkale Savaşı, topraklarımızı işgal etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihimize altın harflerle yazılan büyük bir zaferdir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. O destan ki, verilen mücadelenin büyüklüğüne ve akan kanlarımızın ulvi damlaları hatırına, bugün şehitler günü olarak yad edilmektedir. Çanakkale Savaşı, milli iradenin, Anadolu çocuklarının eliyle özgürlük ve bağımsızlık için kendini feda ettiği muhteşem bir meydan okumadır. Bu meydan okuma, onlarca devletin kurduğu dünyanın en büyük silahlı gücüne karşı yapılmıştır. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısı ve genciyle, devrin düşmanlarına imanla ile çelikleşmiş bir zırhla meydan okuyan asil neslimiz, dünyayı kendilerine gıpta ile baktıran kahramanlıklarıyla "Çanakkale Geçilmez" ifadesini şanlı tarihimize kanlarıyla yazmıştır. Anadolu topraklarında yatan ve bizim için kendini feda eden o meçhul kahramanların, şehitlerimizin, gazilerimizin hatırası karşısında saygı ve büyük bir hürmetle eğiliyorum. Bu kadar büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz özgürlüğümüzden kolay kolay vazgeçmeyeceğimizin de herkes tarafından bilinmesi gerekir. Çanakkale için ne söylesek o aziz kahramanların şanına erişemez. Dualarımız, onların öteki dünyadaki huzuru, geride bıraktığı çocukları, torunları ve nesillerinin mutluluğu içindir. Çanakkale Zaferi'ni kazanarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat bulmamızı sağlayan kahramanlarımızın aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir. Zaferin 101. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum."

(ERZ-AT-Y)

.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim