• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Taşkesenlioğlu: “28 Şubat, Din Düşmanlarının Vatanı Bölme Planıdır”

Taşkesenlioğlu: “28 Şubat, Din Düşmanlarının Vatanı Bölme Planıdır”
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, 28 Şubat postmodern darbe girişiminin, din düşmanlarının...

AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, 28 Şubat postmodern darbe girişiminin, din düşmanlarının Türkiye'yi yok etme ve vatanı bölme planı olduğunu söyledi.

Refah-Yol Hükümeti zamanında gerçekleştirilen cunta zihniyetinin halen daha hafızalardan silinmediğini ifade eden Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti: "Türkiye, ileri demokrasi sınavında çok büyük ve çetin imtihanlardan geçti. 1997 yılında muhtıra niteliğinde olan ve o dönemdeki siyasi iradeyi ya da bir başka ifadeyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yok etmeyi amaçlayan gericilerin planıyla maalesef ülkemiz derin badireler atlatmıştır. Türkiye, 28 Şubat'ta sancılı bir süreçten geçmiştir. "İrtica ile mücadele" şeklinde milli iradeyi yok sayanlara çanak tutan ve dini kisve altında darbecileri, "Askerlerimiz bir yönüyle yaptıkları bazı şeylerden ötürü bazı çevrelerce, belki antidemokratik davranıyor sayılabilirler. Ama onlar konumlarının gereğini anayasanın kendilerine verdiği şeyleri yerine getiriyorlar. Hatta dahası ben zannediyorum, onlar, bazı sivil kesimlerden daha demokrat" şeklinde beyanatlarla destekleyenlerle mücadelemiz etkili ve kararlı bir şekilde bugün de devam etmektedir. Başörtüsü ve İslami giyime yönelik "Başörtüsü füruattır" diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni devirmeye çalışan cuntacıların ekmeğine yağ süren bu bağnazları tarih asla affetmeyecektir. Her türlü zulmü milletimize reva gören din düşmanlarının yaptıkları bugün bile toplumsal hafımızda yerini korumaktadır. Diğer darbelerin toplamından daha da etkili olan 28 Şubat'ın siyasette, eğitimde ve ekonomide açtığı yaralar hamdolsun ki iktidarımızın güçlü iradesiyle kapatılmıştır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim