• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Taşkesenlioğlu: “12 Mart Bayraklaşan Şehrin Diriliş Destanıdır”

Taşkesenlioğlu: “12 Mart Bayraklaşan Şehrin Diriliş Destanıdır”
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden...

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü Zehra Taşkesenlioğlu, 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Taşkesenlioğlu, mesajında şöyle dedi: "Kahramanlar diyarı Erzurum; bundan tam 98 yıl önce Ermeni Hınçak, Taşnak ve Ramgavar çetelerine geçit vermeyip, vatan savunmasında gösterdiği onur, liyakat ve cesaretle şanlı tarihimize bir zafer daha kazandırmıştır. Bu zafer; vatan ve milleti için adeta bayraklaşan, şehitlerin kanlarıyla oluşan bir dirilişin destanıdır. Vatanı, bayrağı ve ezanı için düşmana göğsünü siper eden Dadaşın kurtuluş günü 12 Mart, nice destanların yazıldığı Dadaşların bu büyük ovada şahlanışı, istiklal, hürriyet ve iman gücünü bizlere hatırlatır. Milli birliğimize 98 yıl önce sunulan bu zafer, aziz milletimizin kaderini değiştirmiştir. Esaret dolu günlerde bayrağı, namusu ve vatan toprağını koruyan Erzurum, 12 Mart'ta düşmana geçit vermemiştir. İşgal kuvvetlerine öz yurdunu mezar yapan bu asil şehir, 12 Mart'ta tüm dünyaya bir mesaj vermiştir. Bu mesajın adı; "Erzurum, vatan ve milleti için canını feda edenlerin şehridir." Her zaferle beraber medeniyet ışıklarını ruhunda taşıyan ordumuza nice kahramanlar, nice kınalı kuzular veren Erzurum; dün olduğu gibi bugün de vatanı için canını seve seve vermekten hiçbir zaman çekinmez. Erzurum; sade bir şehir değildir. Erzurum; diriliştir, Erzurum "Cumhuriyet" demektir. Böylesine mukaddes vatan emaneti Anadolu yurduna sahip olan bu mübarek şehirde, biz siyasetçilere düşen şey, şanlı bir geçmişe sahip, şehit kanlarıyla örülü aziz vatan toprağının gelişip, kalkınması için gece gündüz demeden çalışmaktır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Kurtuluş Günü'nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan toprağı için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim