• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile ilçe zabıta ekipleri, 2. el oto galerilerine Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmasıyla ilgili verilen...

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile ilçe zabıta ekipleri, 2. el oto galerilerine Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmasıyla ilgili verilen sürenin dolmasına rağmen taşınmayan ve ilgili mahkeme kararlarına uymayan galerileri mühürlemeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Ankara'da 2. el oto galerilerinin bulunduğu Aydınlıkevler İrfan Baştuğ Caddesi ve civarında bulunan dükkanlarını boşaltmaları için tebligat yapılan 52 oto galerisinde incelemelerde bulundular. Zabıta ekipleri, mahkeme kararına rağmen dükkanlarını boşaltmayan veya boşalttıkları yönünde bildirimde bulunmayan esnafın dükkanlarını mühürleyerek faaliyetten men etti. Mahkeme kararı sonuçlanmayan galericilere ise hak ihlali oluşturarak dükkanlarının önüne, kaldırımlarda araç park etmemeleri yönünde uyarıldı ve esnafa mahkeme sonuçlanan kadar kontrollerin devam ettirileceği, kurallara uymayanlara cezai işlem yapılacağı hatırlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik ekipleri ile ilçe zabıtalarının ortaklaşa yürüttüğü ortak operasyonlarla, Ankara'da 2. el oto galerilerinin bulunduğu 9 bölgede, mahkeme kararları doğrultusunda mühürleme işlemlerinin devam edeceğini vurguladılar.

Oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda Ankara Valiliği'nin yazısı üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alındığına dikkat çeken Zabıta Dairesi Başkanlığı yetkilileri, kentte bulunan tüm 2. el oto alım satımı yapan işyerlerinin Akyurt'ta kurulan OTONOMİ'ye taşınmaları konusunun mahkeme kararlarıyla da sonuçlandığını ifade ettiler. Taşınmayan galerilere tebligat yapıldığını belirten yetkililer, 280'in üzerinde oto galerisinin OTONOMİ'ye taşındığını, denetimler sırasında çok sayıda galericinin de taşınma hazırlıklarını tamamladıklarını tespit ettiklerini söylediler.

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor

Taşınmayan Oto Galeriler Mühürleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim