• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınması

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınması
Hak-İş Tokat İl Temsilcisi ve Hizmet-İş İl Başkanı Resul Demir, kadroya alınacak olan taşeron işçilerin daha fazla yasal haklara sahip olacağını kaydetti.

Hak-İş Tokat İl Temsilcisi ve Hizmet-İş İl Başkanı Resul Demir, kadroya alınacak olan taşeron işçilerin daha fazla yasal haklara sahip olacağını kaydetti.

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş İl Başkanı Resul Demir, taşeron işçilerin kadroya alınması sürecini değerlendirdi. Başkan Demir, kadro verilecek olan taşeron işçilerin yeni bir personel statüsünde istihdam edileceğini ve 3'er yıllık dönemlerde sözleşme yenileceğini kaydetti. Yasal düzenlemenin taşeron işçiler için önemli olduğunu ve daha fazla yasal haklara sahip olacağının altını çizen Başkan Demir, sınav ve belirlenen şartları taşıyanların kadroya alınacağını belirterek, "Bu kadroya atananların memur kadrosuna geçecek miyiz diye soruları oluyor. Yeni statü gereği sözleşmeli olarak bu kişiler istihdam edilecek. 4A, 4B, 4C hiçbiri olmayacaklar. Yani memur olmayacaklar. Şuan ki statü yeni ihtisas ediliyor. Bu statü bugüne kadar devlette olmayan bir statü. Sosyal hakları kamuda çalışan personel statüsüne geçecek. Memur ve işçi sendikaları açısından olaya bakıldığında işçi sendikaları olarak burada bizler biraz mağdur olacağız. Çünkü bu statüye geçecek olan işçiler memur sendikaları ile ilgili toplu iş sözleşmelerinden faydalanacakları söyleniyor. Dolayısı ile işçi sendikaları açısından uygun değil. Bunların zamları nasıl olacak, toplu iş sözleşmeleri nasıl olacak? Toplu iş sözleşmesini biz yapamayacak ve bizlerin işçi kaybı olacak" dedi.

1 KASIM 2015 TARİHİNDEN SONRA İŞE GİRECEK OLANLARIN DURUMU

Başkan Demir, 1 Kasım 2015 tarihinden sonra işe girecek olanların yasal olarak kadro dışında kaldığını ifade ederek, "1 Kasım 2015 tarihinden sonra taşeron işçi olarak işe girenler işlerine devam edecek ama statüleri bu olmayacak. Bir yıl ve 3 yıl olarak önceden sözleşme yaptıkları için bu statüye geçecek olanlar geçmiş hakları ile ilgili hakları kalmıyor. Kıdem tazminatları ile alakalı alacakları ise yeni sitemde işverene geçiyor. İşverenle alakalı olacak" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim