• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Taşeron İşçilerin İşten Çıkarılacağı İddiası

Taşeron İşçilerin İşten Çıkarılacağı İddiası
Muş'un Malazgirt ilçesinde, Karayolları 116. Şube Şefliğinde çalışan 11 taşeron işçinin ocak ayının başında işten çıkarılacağı öne sürüldü.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Karayolları 116. Şube Şefliğinde çalışan 11 taşeron işçinin ocak ayının başında işten çıkarılacağı öne sürüldü.

Karayolları 116. Şube Şefliği önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Volkan Tan, yıllardır taşeron işçi olarak çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Türkiye genelinde 6 bin 417 kişiye kadro verilirken, yaklaşık 2 bin kişiye kadro verilmedi. 6 bin 417 kişi kadro haklarını almak için mahkemeye başvurmuş, kadro almışlardı. Fakat biz mahkeme yoluna başvurmadık. Başbakanımız Sayın Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde taşeron işçilere kadro müjdesi bizi sevindirmişti. Hükümetimiz bu kadro süresini altı ay ertelediğini duyurdu. Fakat bizim çalıştığımız taşeron firmamız bizi 2016 yılı Ocak ayının başında işten çıkaracağını beyan etti. Hal böyle olunca biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bizi işten çıkarmasınlar. Kış ortasında işten çıkarırlarsa biz perişan oluruz. Yeni yıla herkes umutla girerken biz hüzünle gireceğiz."

Hükümetin seçim öncesi taşerona kadro sözüne çok sevindiklerini anlatan Tan, şunları söyledi: "Biz arkadaşlarla kadro beklerken, şimdi işsiz kalma tehlikesi altındayız. Bu ilçemizde yapacak başka bir işimiz de yok. Ne bir fabrika var ne de doğru düzgün çalışacak bir iş yeri. Çoluk çocuk perişan haldeyiz. Yetkililere sesleniyoruz, lütfen sesimizi duyun. Burada 50 arkadaşımız kadrolarını aldı ve çok mutlu. Biz 11 kişi ise kadro beklerken işsiz kalacağız."

İş yerinin baş temsilcisi İbrahim Çardaş ise, sendikanın bu işçiler için gerekli çalışmaları başlattığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye Yol-İş Sendikamız, Türkiye genelinde kara yollarında çalışan yaklaşık 2 bin kişiye kadro çalışması başlatmış durumdadır. Sendika olarak 6 bin 417 kişiye kadro verilmesi için hükümetimizle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu kişilere kadro verilmişti. Fakat Türkiye genelinde 2 bin arkadaşımız kadro beklemektedir. Bunlara destek vermek için her zaman sendika olarak yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. İnşallah bu arkadaşlarda bir an önce kadrolarına kavuşur."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim