• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Taşeron İşçilere Sürgün İddiası

Taşeron İşçilere Sürgün İddiası
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi'nin sendika üyesi taşeron işçileri...

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi'nin sendika üyesi taşeron işçileri sürgünle tehdit ettiğini ileri sürdü.

DİSK Gaziantep Şubesi binasında gazetecilerle bir araya gelen Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan, işçi arkadaşlarının toplu sözleşmesinin yapılmasına rağmen belediye başkan yardımcıları ve yetkilileri tarafından sürgün edilme konusunda tehditler savrulduğunu ileri sürüldü. Belediye yetkililerinin "İnsanları süpürgeye salarım', "insanları çöpe gönderirim" diye tehdit ederek işçilerin üye olduğu sendikadan istifaya zorlandığını ileri süren Güdücü, "Torba Yasa ile asıl işlerde personel çalıştırılması ihalesi yapılamayacağı şeklinde getirilen yasaktan Belediyeler muaf tutulmuştur. Yani yeni bir düzenleme yapılmazsa belediyelerce yapılan bütün işlerde taşeron işçi çalıştırılması dün olduğu gibi bundan sonrada davam edecektir. Örnek verecek olursak Şahinbey Belediyemizin Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan işçi arkadaşlarımızın toplu sözleşmeleri yapılmasına rağmen, belediye başkan yardımcılarının ve yetkilileri tarafından işçilerin 18-19 yılık kazanımlarını diğer şirketlerden işçi aktarmak suretiyle sendikamızın yetkisini düşürmeye çalışmaktadır. Sınırlı, sorumlu ve sarı sendikalarla işbirliği yaparak işçinin kazanılmış haklarını gasp etmek, var olan yetkilerini düşürmek için ellerinden gelen tüm çabayı harcamaktadırlar. Bunun nedeni arkadaşlar, yani bir kadro olayı olduğunda, DİSK'in sendikasının olduğu yerde haksızlığa uğrayan bir işçi için mücadele edilecektir. Bu mücadele yapılacağından dolayı, belediye başkanları ve yetkilileri bir önlem alarak, Genel İş sendikasının yetkilerini düşürüp, diğer sarı sendikalarla beraber, taşerona karşı çıkılmaması için bu yönteme başvuruyorlar. Biz buna rağmen tüm gücümüzle taşerondaki işçilerin kadroya alınması konusunda bütün gücümüz ile mücadele etmeye devam edeceği" ifadelerini kullandı.

"SÜPÜRGEDE ÇALIŞMAK ONURSUZLUK DEĞİLDİR"

Genel İş Sendikası üyesi işçilerin gerekirse süpürgeyle de çalışabileceğini belirten Güdücü, süpürgeyle çalışmanın onursuzluk olmadığını kaydetti. Güdücü, "Sendika buna karşı çıktığında siz buna nasıl karşı çıkarsınız diye bu işçilere yapılan ağır hakaretlere, biz tepki gösterdik diye, bu gibi bir yola başvurmuşlardır. Biz devrimciler, inandığı yolda ölmeyi şeref biliriz. Herkes bunu kafasına taksın. Hiçbir şey bu konuda bizi yolumuzdan çeviremez. Bizim mücadelemizi engelleyemez. Değerli arkadaşlar, süpürgede çalışmak ya da başka bir iş yerinin kurumunda çalışmak onursuzluk değildir. "İnsanları süpürgeye salarım', "insanları çöpe gönderirim" diye tehdit ederek bazı kişilik bozukluğu olan kişiler tarafından sendikasından istifaya zorlanmaktadır. Aklınız başınıza toplayın. En alttakine soruyorsun, diyorsun ki ya işçiyi neden istifaya zorluyorsun, "Ben yapmadım, yukarıdakiler zorlamışlardır" diyor. Bu bizim sözümüz değil belediyedekilerin sözüdür. Bizi herkes aklına geldiği gibi yorumlamasın. Az evvel söylediğimi kafasında canlandırırsa, ölmenin karşılığında öldürmek vardır. Ölmek nasıl şeref ise öldürmekte öyle şereftir. Biz bu şerefe inanır böyle mücadele veririz. Bu durum birer kamu kurumu olan belediyeler ve bu belediyelerin yaptığı hizmetleri yerine getiren taşeron işçilere haksızlık ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık oluşturmaktadır. Yine bütün kamu kurumlarında temizlik hizmeti adı altında her türlü iş gördürülen taşeron işçiler de yardımcı işte çalıştırıldıkları gerekçesiyle saf dışı bırakılmaktadır. Bu işçiler bakımından da bir haksızlık söz konusudur" ifadelerine yer verdi.

Taşeron İşçilere Sürgün İddiası

Taşeron İşçilere Sürgün İddiası

Taşeron İşçilere Sürgün İddiası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim