• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Taşeron çalışanlarından Başkan Kuzu’ya teşekkür ziyareti

Taşeron çalışanlarından Başkan Kuzu’ya teşekkür ziyareti
Çanakkale'nin Çan Belediye Başkanı Abdurrrahman Kuzu'yu 18 Mart Çan Termik Santrali, Çan Kömür İşletmeleri, Çan Devlet Hastanesi ve Çan Belediyesi taşeron...

Çanakkale'nin Çan Belediye Başkanı Abdurrrahman Kuzu'yu 18 Mart Çan Termik Santrali, Çan Kömür İşletmeleri, Çan Devlet Hastanesi ve Çan Belediyesi taşeron çalışanları ve Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ziyaret etti.

Ziyarette her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduğunu dile getiren Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iş hayatında Cumhuriyet tarihinde devrim yaparak 900 bin taşeron çalışanını kadroya geçiren yasa çıkartmıştır. Evet, çıkan yasa iş hayatında bir devrimdir. Bizde çıkan bu yasa kapsamı dışında kalan 18 Mart Çan Termik Santrali, Çan Kömür İşletmeleri çalışanlarının sorunlarını Ankara'ya iletmek için arkadaşlarımızla beraber Ankara'ya bir ziyarette bulunduk. En kısa zamanda KİT'lerde çalışan arkadaşlarımıza da kadro gelecektir. Yaptığımız ziyarette taleplerimizi Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan'a ilettik. Buradan tüm arkadaşlarımız adına Grup Başkanvekilimize teşekkürlerimi sunuyorum. İşçi kardeşlerimizin tek, tek istek ve taleplerini dinlediler ve gerekli mercilere aktarılacağını söylediler. Belediye Başkanlığımız bünyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızı da Belediyenin kendi şirketine geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi artık arada komisyoncu olmayacak hep birlikte olacağız. Bizim kendi çalışanlarımız olacak. Sendikaları olacak. Toplu Sözleşmeleri olacak. Hep birlikte Çanakkale'mizin en güzel ilçesi Çan'a daha iyi bir hizmet verebilmek için çalışacağız. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Toplantıda konuşan Hizmet-İş Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise "Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu işçinin alın teri soğumadan hakkını veren bir belediye başkanımızdır. İşçi olmak bir ayrıcalıktır. Hem halka hizmet ediyor hem de hayır duası alıyorsunuz. Hep birlikte çalışarak Çan'ımızın geleceğini inşa edeceğiz. Çan ilçemizde yaşayan işçi arkadaşlarımız Abdurrahman Başkan gibi bir Belediye Başkanları olduğu için çok şanslılar. Belediye başkanımız her zaman emeğin ve emekçinin yanında olmuştur. Belediye bünyesinde çalışan arkadaşlarımızı da sendikamıza üyeliklerini gerçekleştireceğiz. KİT'lerde çalışan arkadaşlarımız için Hak-İş Konfederasyonu olarak başvurularımız devam etmektedir. Mücadelemiz sürmektedir. Cumhurbaşkanımızın 3 gün önce yaptığı konuşmada KİT'lerde çalışan arkadaşlarımıza da kadro geleceğini söylemişlerdir. Cumhurbaşkanımıza buradan kadro hayalimizi gerçeğe dönüştürdüğü için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim